afbeelding links
afbeelding links

Waardeburgh: Waardevolle zorg voor senioren!


Van hulp in het huishouden tot specialistische zorg aan huis of complete verzorging in een zorgcentrum: Waardeburgh biedt waardevolle zorg bij u thuis, vanuit huis of in één van de vier zorgcentra. De waarden, voortkomend uit onze missie, vormen de basis van de waardevolle zorg van Waardeburgh. Wij hebben als doel uw zelfredzaamheid zo lang mogelijk in stand te houden. Onze zorg is daarom gericht op het bieden van ondersteuning in het ouder worden en het faciliteren van zorg thuis. In onze zorg staat uw lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welbevinden centraal.

Kijk onder zorgaanbod voor ons uitgebreide aanbod en mogelijkheden of bel voor meer informatie onze gratis Seniorenzorglijn 0800 – 456 0 456.

Naast gespecialiseerde zorg biedt Waardeburgh een groot aantal aanvullende diensten waar u, als cliënt, gebruik van kunt maken. Denk aan restaurants op vier locaties, de Sjuttul (vervoersdienst), alarmering bij u thuis of sociëteiten met andere senioren.

Kijk ook eens op de pagina waardering. Hier leest u berichten van cliënten of familieleden over de ontvangen zorg.

_____________________________________________________________________________________________________


no description

Vriendenteam zet zich in voor cliënten

Donderdag 9 oktober 2014

Waardeburgh heeft een enthousiast vriendenteam benoemd tot vrijwilliger. De vrienden willen zich inzetten voor de ouderen van onze samenleving. Na het uitwisselen van ideeën en wensen is een mooi initiatief ontstaan: het vriendenteam organiseert iedere maand in samenwerking met Waardeburgh een uitje voor cliënten. Zij zijn hiermee van waardevolle betekenis voor de ouderen en een voorbeeld voor de participatiemaatschappij.


De zeven vrienden zijn een hecht zaalvoetbalteam. Inmiddels zijn zij de 40 gepasseerd en het voetballen gaat niet meer zo makkelijk. Toch willen zij elkaar blijven zien en daarbij willen zij iets betekenen voor de samenleving. René van Genderen, één van de teamleden, vertelt: “Mijn oma heeft in zorgcentrum Overslydrecht gewoond. Zij vertelde dat ze een uitje had gemaakt naar Hardinxveld-Giessendam. Een simpel uitje, maar voor haar van grote betekenis. Dit heeft indruk gemaakt, omdat het in schril contrast staat met hoe wij zelf ‘even in de auto stappen’ voor een zakelijke afspraak aan de andere kant van het land.” Daarnaast was de diverse berichtgeving in de media, onder andere over eenzaamheid, voor het team een extra drive om zich te willen inzetten voor ouderen.  

Herman C. Klop, voorzitter Raad van Bestuur van Waardeburgh, is blij met het initiatief. “Deze groep jonge mensen, een hecht team, is van grote betekenis voor onze ouderen. Het is mooi om te zien dat jonge mensen hun tijd ter beschikking stellen om ouderen te ondersteunen. Dit sluit ook goed aan op de visie van Waardeburgh om het welbevinden van de mens, en met name de ouderen, te stimuleren.”

Poffertjes
Het eerste uitje staat gepland voor eind oktober. René: “We gaan met een groep extramurale cliënten op pad naar het Lingebos om daar poffertjes te eten. Voor intramurale cliënten worden regelmatig activiteiten en uitjes georganiseerd. De cliënten die nog thuis wonen, hebben dat minder vaak. Daarom hebben we voor deze groep gekozen.” De uitjes worden in overleg met het bedrijfsbureau van Waardeburgh georganiseerd. “Er gaat begeleiding mee vanuit Waardeburgh en we hebben onlangs rijles gehad in de Sjuttul. We zien uit naar een mooie middag!” Het eerste uitje naar het Lingebos is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Merwestroom.
> Verder lezen over Vriendenteam zet zich in voor cliënten


> Naar de nieuwspagina