Er-op-uit met de Sjuttul

Woont u in Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht of Alblasserdam? Als lid van Waardeburghplus kunt u gebruikmaken van de Sjuttul, de vervoersdienst van Waardeburgh. Voor wie niet beschikt over eigen vervoer en geen gebruik kan of wil maken van het openbaar vervoer of een taxi is er de Sjuttul. Met een Waardeburghplus-pas kunt u tegen een zéér scherp tarief gebruik maken van de Sjuttul.

De Sjuttul-bussen worden bestuurd door vrijwilligers. Zij vervoeren u naar uw vereniging, het winkelcentrum, het verjaardagsfeest van een goede vriend(in), een doktersbezoek…. De volgende ritten zijn mogelijk:
• ritten binnen de gemeentegrenzen van Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht en Alblasserdam (1 knip).
• ritten tussen Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht (2 knippen).
• ritten tussen Sliedrecht en Papendrecht (2 knippen).
• ritten tussen Papendrecht en Alblasserdam (2 knippen).
Overige ritten zijn helaas niet mogelijk, dus ook geen combinatie van bovenstaande opties.

U betaalt de ritten aan de chauffeur met een Sjuttul-knipkaart. Deze knipkaart is goed voor 20 knippen en kost €18,-. De Sjuttul-knipkaart is te koop bij de receptie van zorgcentra Parkzicht in Sliedrecht, Pedaja in Hardinxveld-Giessendam en De Waard in Alblasserdam.

Reserveren
Van maandag tot en met vrijdag rijdt de Sjuttul van 8.30 uur tot 17.30 uur. Op zaterdag rijdt de Sjuttul tot uiterlijk 17.00 uur.
U kunt minimaal een werkdag van tevoren de Sjuttul reserveren. Indien u op zaterdag gebruik wilt maken van de Sjuttul, kunt u dat tot vrijdagmiddag voor 16.00 uur doorgeven. De Sjuttul rijdt niet op zondag.

Het reserveren van de Sjuttul kan op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur via de gratis Seniorenzorglijn (0800) 456 0 456.

De Sjuttul, een verbindende factor
Schrijfster Janny Pijl (bekend van haar boek ‘Als de bel gaat’) schreef een kort verhaal over de Sjuttul. Het verhaal is fictief, maar gebaseerd op de realiteit. Janny heeft zich laten inspireren door de ervaringen van haar man, die chauffeur is op de Sjuttul.

Het Sjuttultje – rolstoelvervoer
Binnen Waardeburgh is er een rolstoelauto beschikbaar, zodat familieleden van bewoners van onze zorgcentra de mogelijkheid hebben om zelfstandig op pad te gaan met cliënten in een rolstoel. Het Sjuttultje wordt veel gebruikt voor ziekenhuisbezoeken, bruiloften of gewoon een leuk dagje uit. Het grote voordeel van het Sjuttultje is dat men flexibel is en de vaak hoge kosten voor een rolstoeltaxi bespaart. Belangrijk is dat u, als familie, zelf een chauffeur regelt voor het Sjuttultje, want in de huurprijs is geen chauffeur inbegrepen.

Het reserveren van het Sjuttultje kan op werkdagen tussen 8.30 uur en 16.30 uur via de gratis Seniorenzorglijn (0800) 456 0 456. Hier kunt u ook terecht met al uw vragen over het Sjuttultje.
Het Sjuttultje is op te halen bij zorgcentrum Parkzicht, Lijsterweg 27 in Sliedrecht.
Maakt u voor het eerst gebruik van het Sjuttultje? Dan geven wij duidelijk uitleg hoe het Sjuttultje werkt.

De kosten voor het Sjuttultje zijn:
- € 10,- per dagdeel voor cliënten van Waardeburgh zorgcentra.
- € 15,- per dagdeel voor Waardeburghplus-leden.
- € 30,- per dagdeel voor overige huurders.
Een dagdeel bestaat uit vier uur. Per dagdeel worden er voor de eerste 50 km geen kosten in rekening gebracht. Daarnaast brengen wij € 0,20 per extra gereden km in rekening.