• Home
 • Nieuws
 • Aangepast beleid in verband met coronavirus

Aangepast beleid in verband met coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich steeds verder in Nederland. Momenteel zijn er geen cliënten of medewerkers van Waardeburgh (in de locaties en de thuiszorg) die symptomen vertonen. Op deze pagina volgt u het laatste nieuws over de actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus. Dit nieuwsbericht wordt steeds geactualiseerd. Voor algemene informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM.

16 maart 2020


Zoals u wellicht in de media heeft vernomen, heeft de overheid zondag 15 maart verregaande maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus te verspreiden. Hierbij ontvangt u een update van de maatregelen, naast diegene die reeds eerder zijn gecommuniceerd, die wij treffen binnen onze locaties.

Momenteel zijn er geen cliënten of medewerkers van Waardeburgh (in de locaties en de thuiszorg) die symptomen vertonen.

Bezoekers
Voor de veiligheid van onze bewoners, vragen we bezoekers een bezoek aan onze cliënten te beperken tot het strikt noodzakelijke en alleen op verzoek van de zorg. Het personeel van Waardeburgh ziet erop toe dat deze maatregel nageleefd wordt. We gaan dus over op een toegangscontrole voor iedereen op alle locaties.
Bent u van mening dat een bezoek noodzakelijk is, stem dit af met de EVV-er van de cliënt. De EVV-er bespreekt met de manager integrale zorg van de locatie die bevoegd is om een uitzondering toe te kennen, of het bezoek toegestaan is.
Heeft u ziekteverschijnselen zoals hoesten, kortademigheid én koorts vragen wij u niet op bezoek te komen in de locaties van Waardeburgh.

Wasservice
Indien u gebruik maakt van de wasservice van Waardeburgh, verandert er niets. Indien de was door famlilieleden wordt gedaan, vragen wij u om contact op te nemen met de zorg van uw familielid om een afspraak te maken, zodat zij de vuile was af kunnen geven bij de receptie van de locatie. Deze kan voorlopig niet in de kamer worden opgehaald. De schone was kunt weer bij de receptie afgeven.
Voor Overslydrecht geldt dat de was bij de voordeur afgehaald en afgegeven kan worden.

12 maart 2020


Waardeburgh neemt binnen de organisatie extra maatregelen om het risico op het coronavirus te verkleinen.

Bezoek wordt beperkt
In navolging van het advies van het RIVM verzoeken we dringend dat alle bezoekers van bewoners in de zorgcentra het bezoek zo veel mogelijk beperken tot het hoogst noodzakelijke. Wij begrijpen dat dit geen fijne maatregel is, maar de veiligheid van onze bewoners staat voorop.

Activiteiten worden geannuleerd
Het gaat om:
 • Alle activiteiten die plaatsvinden in de zorgcentra waar mensen van buitenaf naartoe kunnen komen
 • De ‘activiteiten in de wijk’ (voorheen sociëteiten) in de zorgcentra  (De Waard en Parkzicht) gaan ook niet door. De ‘activiteiten in de wijk’ die plaatsvinden buiten de zorgcentra gaan wel door.
 • De themamaaltijden in de restaurants.
Dit geldt voorlopig tot en met donderdag 9 april 2020.

11 maart 2020


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert alle inwoners van Nederland bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Dit betekent: blijf thuis. Deze oproep geldt tot en met maandag 16 maart.

10 maart 2020


Het RIVM voor de inwoners van Noord-Brabant de richtlijnen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus aangescherpt. Zij adviseren bij klachten aan de luchtwegen (verkoudheid en hoesten) of koorts zoveel mogelijk thuis te blijven en sociale contacten te beperken. In navolging van dit advies hebben alle  zorgorganisaties in overleg met het RIVM/VWS/GGD de volgende richtlijnen opgesteld voor:

Bezoekers/familie
Bezoekers en familie die een risicogebied bezocht hebben of contact hebben gehad met een persoon die positief getest is op het virus verzoeken wij dringend niet op bezoek te komen.
Voor iedereen geldt bij verkoudheid, hoesten of koorts alle sociale contacten te vermijden. Wij vragen u dan ook dringend in deze gevallen niet op bezoek te komen.

In het belang van onze bewoners en medewerkers vragen wij om uw medewerking. Wij wensen u beterschap en hopen u spoedig weer te mogen begroeten.

Cliënten dagbesteding
Heeft u last van onderstaande klachten:
 • Hoesten
 • (Neus) verkoudheid
 • Koorts
Of heeft u onlangs contact gehad met een persoon die positief is getest op het virus? Dan vragen wij u om niet naar een van onze locaties te komen voor dagbesteding.

Medewerkers en vrijwilligers
Voor alle medewerkers binnen onze organisatie (zowel zorgmedewerkers als medewerkers in de ondersteunende diensten) geldt een ander beleid:
 • Indien een medewerker geen klachten heeft > gewoon werken.
 • Indien een medewerker klachten (hoesten, kortademigheid) krijgt , maar hij/zij is niet in een risicogebied geweest en/of heeft geen contact gehad met een corona patiënt > gewoon werken.
 • Indien medewerker die is niet in een risicogebied geweest en/of heeft geen contact gehad met een corona patiënt daarnaast koorts krijgt > contact opnemen met leidinggevende, handelen als bij een gewone griep.
 • Indien een kind van de medewerker ziek is, maar medewerker heeft zelf geen klachten> gewoon werken
 • Indien een medewerker klachten (hoesten, kortademigheid) krijgt en hij/zij is in een risicogebied geweest
en/of heeft contact gehad met een corona patiënt > huisarts raadplegen en leidinggevende bellen voor overleg.
- Heeft medewerker die in een risicogebied geweest en/of heeft contact gehad met een corona patiënt daarnaast koorts > huisarts raadplegen, leidinggevende bellen voor overleg, ziekmelden en thuisblijven. Een test op Coronavirus zal eerst uitsluitsel moeten geven om veilig te mogen werken.

We vragen iedereen de richtlijnen zorgvuldig op te volgen om verspreiding van het virus zo veel als mogelijk te beperken. Volg de voorgeschreven extra hygiënemaatregelen:
 • Regelmatig je handen wassen. Ga voor praktische tips naar rivm.nl/hygiëne/handen-wassen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes.

Op de hoogte blijven


Raadpleeg regelmatig de actuele informatie van het RIVM via www.rivm.nl/coronavirus of bekijk de veelgestelde vragen via www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden. Ook Waardeburgh blijft de richtlijnen van het RIVM nauwlettend in de gaten houden. Bij grote veranderingen zullen we hierover communiceren.

Brieven


Brief bewoners en verwanten - 16 maart 2020
Brief bewoners en verwanten - 12 maart 2020
Brief bewoners en cliënten - 4 maart 2020

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland