• Home
  • Nieuws
  • Gloednieuwe loopbrug Parkzicht feestelijk geopend

Gloednieuwe loopbrug Parkzicht feestelijk geopend

Foto: Richard van Hoek

Wie weleens langs de Lijsterweg loopt, fietst of rijdt kan het niet zijn ontgaan: bij zorgcentrum Parkzicht staat een gloednieuwe loopbrug. De brug werd op donderdag 6 oktober feestelijk geopend door Gijsbert Buijs, bestuurder a.i., en Annelies van de Ree, manager van Parkzicht.  

De loopbrug verbindt op de tweede en derde etage de beide zijden van het zorgcentrum met elkaar. Op beide etages werd de brug gelijktijdig geopend. Op de tweede etage werd het lintje doorgeknipt door mevrouw Ruis en op de derde etage door mevrouw Versluis in het bijzijn van medebewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers.

Beweeg- en beleeftuin  


Inmiddels is het einde van de grote verbouwing – die in maart 2021 begon –in zicht. Als laatste worden nog de centrale hal en keuken heringericht. Ook wordt het zorgcentrum dit najaar aangesloten op het warmtenet en zal er daarna een beleef- en beweegtuin worden aangelegd waar bewoners elk seizoen van kunnen genieten.

Klaar voor de toekomst


Met de verbouwing is Parkzicht klaar voor de toekomst. ‘We zien dat de mensen die tegenwoordig naar Parkzicht verhuizen, vaak meer intensieve en andere zorg nodig hebben dan een aantal jaar geleden,’ vertelt Annelies van de Ree, manager integrale zorg van Parkzicht. ‘De vraag naar verpleeghuiszorg zal in de komende jaren steeds meer toenemen. We zijn daar nu volledig op ingericht met meer woongroepen voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen en voor mensen met somatische aandoeningen.’ Net als in andere zorgcentra van Waardeburgh wordt ook in Parkzicht zorg geboden volgens de visie leven in vrijheid. Het uitgangspunt is dat de bewoners maximale vrijheid kunnen ervaren en beleven.  

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland