• Home
  • Nieuws
  • Nachtwacht doet zorgcentrum Parkzicht aan

Nachtwacht doet zorgcentrum Parkzicht aan

De levensgrote replica van Rembrandts beroemde schilderij de Nachtwacht is gearriveerd in zorgcentrum Parkzicht in Sliedrecht. Sinds de zomer van 2020 stuurt het Rijksmuseum de replica rond langs verzorgings- en verpleeghuizen in Nederland. Een sympathieke actie om kunst naar de bewoners toe te brengen.

Mevrouw Penninx-Booij mocht de tentoonstelling officieel openen. Met de komst van de Nachtwacht is de Kunstweek in Parkzicht afgetrapt. Want kunst is niet alleen iets om naar te kijken en te bewonderen, maar vooral ook om zelf te beoefenen. De bewoners van Parkzicht gaan komende week onder andere aan de slag met schilderen, kleien en een dansworkshop. Ook komt theatergroep Vivendi optreden.

“Kunst stimuleert de hersenen,” vertelt activiteitenbegeleider Sera Quik-Vruggink. “Dat niet alleen, zelf iets creëren geeft vooral veel plezier, voldoening en trots. Dat maakt kunst zo waardevol.” Met de Nachtwacht in huis is er aan inspiratie in ieder geval geen gebrek. De replica blijft maar liefst twee weken tentoongesteld in Parkzicht.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland