• Home
  • Nieuws
  • Nieuwe huiskamer in zorgcentrum Pedaja feestelijk geopend

Nieuwe huiskamer in zorgcentrum Pedaja feestelijk geopend

Op woensdag 13 april werd in zorgcentrum Pedaja een nieuwe huiskamer op de derde etage officieel en feestelijk geopend. Als oudste bewoonster van het zorgcentrum had mevrouw de Rooij (102 jaar) de eer om het lintje door te knippen.

Een eigen huiskamer op de etage was een grote wens van meerdere bewoners. In het zorgcentrum komen steeds meer mensen wonen die meer zorg nodig hebben dan voorheen. Het is voor hen minder makkelijk er nog zelf op uit te gaan. Daarom is al tijdens de coronapandemie een voormalige opslagruimte omgebouwd tot een gezellige huiskamer waar de bewoners elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Het meest in het oog springt een groot raam dat speciaal is gemaakt zodat er meer daglicht naar binnen valt en dat zicht geeft op de dijk. Ook is er een keuken geplaatst en is de ruimte gezellig aangekleed met meubels en woonaccessoires.  

Het Praathuis


De bewoners zoeken elkaar graag op in de huiskamer en hebben de huiskamer inmiddels omgedoopt tot ‘het praathuis’. Want zo zegt een bewoonster: ‘Het is hier altijd gezellig en we praten wat af met elkaar.’ Dankzij de inzet van welzijnsmedewerkers en vrijwilligers is er alle ruimte voor de bewoners van de derde etage om in de huiskamer samen koffie te drinken, een spelletje doen, te zingen of waar iemand dan ook maar behoefte aan heeft. En daar wordt goed gebruik van gemaakt.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland