• Home
  • Nieuws
  • Testkeuken voor duurzaam verpakkingsmateriaal

Testkeuken voor duurzaam verpakkingsmateriaal

Biologisch afbreekbare maaltijdboxen voor MaaltijdThuis

In de keuken van Overslydrecht werd vorige week een proef gedaan met een nieuw soort biologisch afbreekbaar folie. Het folie is vervaardigd uit boomschors en kan worden gebruikt om maaltijdboxen te sealen. Dat werd meteen in de praktijk getest door de boxen van maaltijdenservice Waardeburgh MaaltijdThuis af te dekken met het nieuwe folie.

Composteerbare maaltijdbox


Al vanaf de start van Waardeburgh MaaltijdThuis worden de maaltijden verpakt in biologisch afbreekbare maaltijdboxen van Pacovis die worden geleverd door Natureko  Het folie dat daarbij gebruikt wordt voor het sealen, is gemaakt van suikerrietpulp. Ook dat is biologisch afbreekbaar, maar heeft als eigenschap dat het niet volledig transparant is. Het folie van boomschors is dat wel en dat maakt het product bijzonder.

MaaltijdThuis


Waardeburgh MaaltijdThuis is de maaltijdenservice van Stichting Welzijn Sliedrecht (SWS) en zorgorganisatie Waardeburgh. De maaltijdenservice is vooral bedoeld voor senioren en andere inwoners van Sliedrecht die om welke reden dan ook niet in staat zijn om te koken. Drie keer per week worden koelverse, gezonde maaltijden bereid in de keuken van Overslydrecht en bij deelnemers thuis bezorgd.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland