• Home
  • Nieuws
  • Vernieuwde medezeggenschapsregelingen versterken positie cliëntenraad

Vernieuwde medezeggenschapsregelingen versterken positie cliëntenraad

Op vrijdag 18 september ondertekenden bestuurder Peter de Wit en de leden van de centrale cliëntenraad van  Waardeburgh de vernieuwde medezeggenschapsregelingen. Op basis van de vernieuwde Wet op de Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (Wmcz) hebben cliëntenraden meer rechten en plichten gekregen.

De rol van cliëntenraden wordt steeds belangrijker. De nieuwe Wmcz is ingegaan op 1 juli 2020 en voorziet in het versterken van de positie van cliëntenraden. Bijvoorbeeld met afspraken over de communicatiestructuur, het recht op een scholingsbudget en het recht om professionele, onafhankelijke ondersteuning te kunnen inschakelen.

Alle vier de zorgcentra van Waardeburgh hebben een eigen cliëntenraad. De cliëntenraden komen op voor de belangen van de bewoners. De leden hebben regelmatig contact met cliënten en praten mee over het beleid. Een aantal leden hebben ook zitting in de centrale cliëntenraad. Op deze manier is er goed overleg tussen de cliëntenraden van de vier locaties en het bestuur van Waardeburgh.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland