• Home
  • Nieuws
  • Vrienden schenken snoezelmaterialen aan Overslydrecht

Vrienden schenken snoezelmaterialen aan Overslydrecht

“Snoezelen” prikkelt de zintuigen van bewoners met dementie

Op vrijdag 17 september overhandigden Leo Kopperlaar en Rita van Ferneij namens de Vrienden van Waardeburgh vijf bubbelbuizen en een lichtprojector aan de bewoners van verpleeghuis Overslydrecht. Deze snoezelmaterialen bieden bewoners met vergevorderde dementie veel plezier.

Naarmate dementie vordert, leeft iemand steeds meer in zijn of haar eigen wereld. Daardoor wordt het vaak een grotere uitdaging om contact te maken. Een goede manier om dit toch te bereiken, is door de zintuigen te prikkelen. Dat is precies wat de snoezelmaterialen doen.

Zintuigen prikkelen


De bubbelbuis is een lange buis gevuld met water waarin luchtbellen zachtjes en bubbelend omhoog zweven. Van onderaf worden de bellen in wisselende kleuren belicht. En als je goed luistert, hoor je het zachte geluid van de bubbels. De projector maakt kleurrijk licht op het plafond en de muur. Je kunt ernaar blijven kijken. Beide materialen trekken de bewoners met dementie uit hun eigen bubbel, prikkelen de zintuigen en geven rust.

Vrienden van Waardeburgh


De stichting Vrienden van Waardeburgh heeft als doel om het leven en welzijn van de bewoners van Waardeburgh zorgcentra nog aangenamer te maken. Dit doet zij door kleinschalige projecten te financieren die niet uit reguliere budgetten kunnen worden betaald. Dankzij donaties kunnen deze wensen vervuld worden.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland