• Home
  • Nieuws
  • Vrienden van Waardeburgh schenken orgel en Qwiek.up aan Pedaja

Vrienden van Waardeburgh schenken orgel en Qwiek.up aan Pedaja

Op donderdag 24 maart overhandigden de Vrienden van Waardeburgh officieel een orgel en een Qwiek.up projector aan de bewoners van zorgcentrum Pedaja. De materialen kwamen tijdens de coronapandemie binnen en er wordt al dankbaar gebruik van gemaakt.

Corné de Korte, manager van zorgcentrum Pedaja, zegt: ‘Muziek en bewegende beelden doen iets met onze bewoners. Het roept herinneringen op en draagt bij aan het welbevinden van bewoners. En daarmee ook aan de kwaliteit van onze zorg. We zijn dan ook erg dankbaar dat we deze middelen hebben gekregen van de Vrienden. Het is fijn dat er zoveel mensen om ons heen staan die ons op deze manier extra ondersteunen.’ ’  

Samen Psalmen zingen


De bewoners van Pedaja zingen graag Psalmen en liederen met elkaar rond het orgel. De Vrienden hebben een verrijdbaar exemplaar aangeschaft dat mee kan worden genomen naar huiskamers op de woongroepen en appartementen van bedlegerige bewoners. Zo kan elke bewoner van orgelmuziek genieten.

 


Zintuigen prikkelen


De cliëntenraad van Pedaja heeft de wens voor een Qwiek.up aangedragen bij de Vrienden. De Qwiek.up is een projector waarmee beelden op muren en plafonds kunnen worden getoond met geluid en muziek erbij.  Vooral mensen met dementie beleven hier veel plezier aan. Het geeft afleiding en werkt rustgevend.  
 

Vrienden van Waardeburgh


De stichting Vrienden van Waardeburgh heeft als doel om het leven en welzijn van de bewoners van Waardeburgh zorgcentra nog aangenamer te maken. Dit doet zij door kleinschalige projecten te financieren die niet uit reguliere budgetten kunnen worden betaald. Dankzij donaties kunnen deze wensen vervuld worden.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland