Weer de weg op met elektrische Sjuttul

Sinds deze maand rijden er in Alblasserdam, Sliedrecht en omgeving twee gloednieuwe, elektrische Sjuttuls rond. De Sjuttul is de vervoersdienst van zorgorganisatie Waardeburgh en is speciaal bedoeld voor de senioren van Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam. Sinds 1 juli mogen de busjes – als zijnde een openbaar vervoersmiddel - ook weer worden ingezet voor recreatief vervoer.

Duurzame zorg


De oude Sjuttul-bussen waren na talloze ritten aan vervanging toe. Een goed moment om meteen elektrische exemplaren aan te schaffen bij H4 Lease in Hardinxveld. Frank Docter, coördinator facilitaire dienst, vertelt: ‘We zetten zo de volgende stap in het verder verduurzamen van onze zorg. Eerder dit jaar werden zorgcentra De Waard in Alblasserdam en Parkzicht en Overslydrecht in Sliedrecht bijvoorbeeld voorzien van zonnepanelen. Nu is de cirkel echt rond, want de elektrische bussen rijden op stroom die op onze eigen daken wordt opgewerkt’.

Mondkapje op


Vanwege de coronamaatregelen reed de Sjuttul afgelopen periode alleen noodzakelijke ritten. Bijvoorbeeld voor de dagopvang en ziekenhuisafspraken. Frank: ‘Sinds 1 juli mag de Sjuttul ook weer voor recreatieve ritten de weg op. Mensen kunnen eindelijk weer met de Sjuttul op bezoek bij een familielid. De inzittenden zijn wel verplicht om een mondkapje dragen. Deze moeten de klanten zelf aanschaffen.’

Chauffeur vrijwilligers gezocht


Het vervoer met de Sjuttul wordt mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die op de busjes rijden. Vanwege corona is het aantal beschikbare chauffeurs (en daardoor ook de vervoerscapaciteit) wat afgenomen. Wie het leuk lijkt om iets voor anderen te betekenen en als chauffeur aan de slag te gaan, kan contact opnemen met de Seniorenzorglijn van Waardeburgh (0800) 456 0 456.

Sjuttul reserveren


Wie in Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht of Alblasserdam woont én Waardeburghplus-lid (€ 15,- per jaar) is kan gebruikmaken van de Sjuttul. Kijk voor meer informatie over de Sjuttul op deze pagina of bel naar de gratis Seniorenzorglijn (0800) 456 0 456.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland