• Home
  • Nieuws
  • Zorgcentrum Parkzicht bouwt verder aan leven in vrijheid

Zorgcentrum Parkzicht bouwt verder aan leven in vrijheid

Zorgcentrum Parkzicht wordt momenteel grondig verbouwd. De woongroepen voor mensen met dementie en somatische aandoeningen zijn volledig vernieuwd. Ook de bewoners hebben hun draai inmiddels helemaal gevonden in hun nieuwe huiskamers en appartementen.

Dementievriendelijke leefruimtes
Op de etages zijn ruime huiskamers gecreëerd voor mensen met psychogeriatrische en somatische aandoeningen. Ook is er voor elke bewoner een eigen appartement met veel lichtinval en een eigen badkamer. De huiskamers zijn ingericht door W2 Moments, dat is gespecialiseerd in het inrichten van woonruimtes voor mensen met dementie. Zo is er onder andere extra gelet op kleurgebruik, zachte kleurovergangen en de verschillende behoeften aan prikkels die verschillende bewoners hebben.

Vervolg verbouwing
De verbouwing verloopt gefaseerd. Nu de verbouwing van de huiskamers zijn afgerond en alle bewoners hun nieuwe, vaste plek hebben gekregen zijn de eerste etage, de begane grond en de tuin aan de beurt. Op de eerste etage worden nieuwe appartementen gecreëerd waar mensen in de toekomst terechtkunnen voor kortdurende verblijf, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Ook zal er te zijner tijd aan de vijver-kant van het zorgcentrum een loopbrug worden geplaatst. Deze brug zal de afdelingen op de tweede en derde etage verbinden, zodat het mogelijk wordt om rondom door het gebouw te lopen.

Leven in vrijheid
Met de verbouwing van zorgcentrum Parkzicht verandert niet alleen de inrichting van het gebouw. De zorg voor de (verpleeghuis)bewoners verandert mee. Waardeburgh verleent de zorg aan haar bewoners met psychogeriatrische en/of somatische aandoeningen vanuit de visie ‘leven in vrijheid’.

Leven in vrijheid betekent dat bewoners die hun leven lang zelf hun leven konden vormgeven, dat kunnen blijven doen. Deze vrijheid betekent ook dat de bewoners zich vrij kunnen bewegen door het zorgcentrum. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zogenoemde leefcirkels. Dit is een zorgtechnologie waarmee de bewegingsruimte voor elke bewoner op maat wordt ingeregeld.

Rondleiding
Wilt u meer informatie over het wonen in zorgcentrum Parkzicht, voor uzelf of voor uw naaste? U bent van harte welkom voor een bezichtiging. U kunt daarvoor contact opnemen met de woonzorgconsulenten van Waardeburgh via de gratis Seniorenzorglijn: 0800 -456 0 456 of vul het contactformulier in op www.waardeburgh.nl.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland