Jan van Belzen nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Per 1 november 2018 wordt de heer Jan van Belzen benoemd als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Waardeburgh. Hij volgt hierbij Michiel van der Vlies op, van wie de benoemingstermijn afloopt.

Waardeburgh ziet in Van Belzen een kundig bestuurder met kennis en ervaring in de ouderenzorg. Van Belzen is zijn loopbaan gestart in het onderwijs. Vanaf 1994 is hij actief in de regionale politiek. Sinds juli 2005 is Van Belzen burgemeester van de gemeente Barendrecht. Door zijn ervaring in de politiek heeft hij een breed netwerk in de regio opgebouwd. “Wat ik verwacht van Jan is een goed klankbord en een positief kritische houding over onze organisatie” zegt Peter de Wit, bestuurder van Waardeburgh. “Ik ben ervan overtuigd dat hij ondersteuning zal bieden bij de ontwikkeling van Waardeburgh.”

Over zijn nieuwe functie bij Waardeburgh zegt Van Belzen: “Ouder wordende mensen kunnen een beroep doen op Waardeburgh voor ondersteuning in een zo actief en zelfstandig mogelijk leven. We staan met elkaar voor de taak om iedereen deel te kunnen laten nemen aan de samenleving. Goede zorg voor wie dat nodig heeft is hier een belangrijke voorwaarde voor. Als voorzitter van de Raad van Toezicht draag ik hier graag mijn steentje aan bij.” Na zijn aantreden gaat Van Belzen samen met de overige leden van de Raad van Toezicht op zoek naar twee nieuwe leden. De zittingstermijn van Margreet Kok loopt ook af en er is nog een zetel vacant. De verwachting is dat de formatie voor het einde van het jaar afgerond zal zijn.
Terug