Wederom gouden keurmerk voor Waardeburgh

Voor het vijfde opeenvolgende jaar is het Gouden PREZO Keurmerk behaald door Waardeburgh zorgcentra Pedaja in Hardinxveld-Giessendam, Overslydrecht en Parkzicht in Sliedrecht en De Waard in Alblasserdam, de thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning in de gemeenten Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam.

In de week van maandag 24 september tot en met donderdag 27 september jl. vond de jaarlijkse externe audit plaats. Een onafhankelijk onderzoekster bezocht alle locaties van Waardeburgh, de thuiszorg en huishoudelijke ondersteuning. De onderzoekster nam interviews af bij managers, medewerkers en adviesgremia, maar ook bij cliënten waarbij de kwaliteit van onze zorg bij de gebruiker werd getoetst. Deze interviews resulteerden in het Gouden Keurmerk; het hoogste keurmerk dat behaald kan worden in de zorg. Uniek aan dit keurmerk is dat de tevredenheid van cliënten over de geleverde prestaties bepalend is voor het behalen van dit keurmerk. Het definitieve keurmerk zal half november in de vorm van een certificaat worden uitgereikt.

“Een topprestatie die dan ook zeer gewaardeerd wordt! De medewerkers zijn verantwoordelijk voor de goede zorg die Waardeburgh verleent en hebben deze prestigieuze prijs meer dan verdiend. Wij vinden het geweldig om te horen dat de onderzoekster heel tevreden was over wat zij gezien en gehoord heeft. Ook was ze onder de indruk van de warme band zowel tussen collega’s als tussen medewerkers en cliënten!” aldus Peter de Wit, bestuurder van Waardeburgh.

Wat is PREZO?
PREZO is een integraal kwaliteitsmodel voor de zorg. Het is een praktische en methodische manier van werken aan en denken over continue kwaliteitsverbetering met en vanuit het perspectief van de cliënt. PREZO gaat uit van de landelijke eisen voor goede zorg. Door middel van onafhankelijke toetsing kan het PREZO keurmerk worden behaald.
Terug