Activiteiten in tijden van corona

3 september 2020 | Blog Fleur

Ook bij de activiteiten gaan er sinds de coronatijd veel dingen anders. Natuurlijk is er de 1,5 meter afstand, maar dat is niet het enige. Ik wil jullie graag meer vertellen hoe mijn collega’s en ik de afgelopen maanden ervaren hebben.

Samen met mijn collega’s waren we in het begin aan het kijken wat we wel en niet konden doen. “We kunnen wel verschillende spellen doen, toch?” zeiden we tegen elkaar. Simpel, zou je denken. Maar gelijk kwamen er vragen naar boven. Zijn dobbelstenen wel een goed idee? De bewoners raken het wel allemaal aan. Vormen de bewoners hetzelfde huishouden? Zijn ze niet te dicht bij elkaar? Is het haalbaar? Dingen die normaal zo simpel zijn, waren dat nu niet.

Optredens Er stonden veel optredens gepland, van verschillende koren uit de buurt tot een theatergroep van wat verder weg. We moesten deze helaas allemaal afzeggen. De vraag die iedere keer kwam: “Wanneer denken jullie dat we weer mogen komen?”
Waarop ik moest antwoorden: “Echt geen idee, ik hoop zo snel mogelijk.”
Uiteraard begrepen ze dit wel.

Bezoekers Mensen van buitenaf kunnen we helaas nog niet uitnodigen voor de activiteiten. Iedere keer wanneer ik iemand tegenkom op straat wordt er gezegd: “Ik ben blij als ik weer naar de activiteiten mag.” Het is een fijn gevoel, dat het zo gewaardeerd wordt.

Verkopingen Regelmatig zijn er verschillende verkopingen in Parkzicht. Bijvoorbeeld van kleding, lekkere dingen en fruit. Ook deze gaan voorlopig niet door.

Dit zijn allemaal dingen die zo gewoon waren en die nu zijn weggevallen. Het was zo vanzelfsprekend en nu pas hebben we door wat we allemaal automatisch deden. Even dit, even dat. Nu moeten we overal over nadenken.

Winkel We hebben een winkel in het zorgcentrum waar de bewoners zelf boodschappen kunnen halen. Dit viel ook weg voor de bewoners. De artikelen werden langsgebracht door onze gastvrouwen. Ook super fijn natuurlijk, maar het normale moment dat je naar de winkel kan, viel weg voor onze bewoners.

Vrijwilligers De vrijwilligers ondersteunen ons vaak en daar zijn we hen dankbaar voor. Bij het koffieschenken, de activiteiten, ontbijten op de groep en in de winkel. Ook zij waren een tijd niet aanwezig. Op een gegeven moment konden de vrijwilligers weer minimaal ingezet worden en we zijn dit nog steeds aan het opbouwen. We zijn er nog wel voorzichtig mee, want het blijft natuurlijk nog steeds spannend.

Activiteiten Dat we de activiteiten aan konden blijven bieden was natuurlijk super fijn. Ik merkte het ook aan onze bewoners. Ze vonden het fijn, dat er iets was waar ze naartoe konden gaan. Er was natuurlijk een hele tijd geen familie, dus de bewoners kwamen vaker voor een praatje. Ook daarvoor zijn ze natuurlijk van harte welkom! We gaan ook regelmatig langs voor individuele begeleiding. Sommige bewoners hebben hier meer behoefte aan, dan in een grote groep te zitten. Het is alleen maar mooi dat we dit ook kunnen aanbieden.

Alle veranderingen waren natuurlijk wennen. Maar doordat we de activiteiten gewoon nog konden en nog steeds kunnen doen, voelt het toch ook nog een beetje normaal.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland