Chantal werkt in de linnenkamer

'Ik heb veel nieuwe dingen geleerd'

Chantal de Jong


Chantal de Jong werkt 36 uur per week in Parkzicht, een gedeelte daarvan werkt ze in de huishouding, de andere uren werkt ze in de linnenkamer.

Wassen en strijken


In de linnenkamer komt alle was van de locaties Parkzicht en Overslydrecht binnen. Chantal zorgt er (met haar collega’s) voor dat deze was gewassen, gevouwen en gestreken wordt. Alle schone was voor Overlsydrecht wordt in karren klaargezet voor transport. Voor Parkzicht brengt Chantal de was op de kamers van de bewoners. In overleg met de bewoner wordt de was in de kast gehangen, opgevouwen, of alleen aangereikt en ruimt de bewoner het zelf op.

Schoonmaken


In de uren die Chantal in de huishouding werkt maakt ze de openbare ruimtes schoon. De koffiecorners, de gang, de toiletten en de nieuwe loopbrug. Aan de hang van een rooster zorgt ze er met haar collega’s voor dat alle ruimtes schoon en netjes blijven.

Cursus


Chantal is enthousiast over haar werk, zowel het werk in de huishouding als in de linnenkamer doet ze graag. Tijdens de cursus die ze recent heeft gehad heeft ze veel nieuwe dingen geleerd. Niet alleen hoe ze kan zorgen dat het netjes en schoon is, maar ook hoe je ervoor kan zorgen dat je de werkzaamheden zo uitvoert dat ze lichamelijk niet te zwaar zijn. Zo wordt er binnen Waardeburgh bijvoorbeeld veel met de stofwisser i.p.v. de stofzuiger gewerkt.

Tip


Chantal deelt één van de geleerde tips graag met ons. Veel van ons zijn gewend het doekje waarmee we schoonmaken op te frommelen tot een prop en daarmee te poetsen. Als je het doekje opvouwt kun je steeds een ander stuk gebruiken. Zo gebruik je het doekje efficiënt én het werkt ook nog een veel prettiger dan een dikke prop.

Collega worden?


Wordt jij ook entousiast van schone was? Chantal zoekt nog een collega! Bekijk hier de vacature.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland