De opa’s en oma’s van Liv

21 september 2020 | Blog Magda

Liv is mijn dochter van 5 jaar. Voor Liv zijn mensen met de ziekte dementie niks vreemds. De bewoners waar ik voor mag zorgen, ziet ze als haar opa’s en oma’s. Hoe dit zo kom zal ik uit de doeken doen…

Het begon toen ik zwanger was. Ik werkte toen op afdeling de Orchidee in zorgcentrum Parkzicht en op de dagbehandeling. Ik zorgde 32 uur per week voor een groep van zes bewoners. Ze leefden allemaal erg mee met mijn zwangerschap. Mevrouw Parel voelde regelmatig mijn baby schoppen en dit bracht bij haar een grote glimlach op haar gezicht. En als mevrouw Wijgerse op de dagbehandeling begon te praten, begon Liv meteen te bewegen. Ze reageerde heel sterk op haar. Ik werd zelfs gewaarschuwd door een meneer dat ik niet zo vals moest zingen, omdat dit slecht voor mijn kindje zou zijn. De bewoners konden niet wachten op de ‘afdelingsbaby’.

Eindelijk was het zover en werd Liv geboren. Vol trots werd er meteen een foto op de afdeling opgehangen van de kleine spruit. De bewoners konden niet wachten om haar te ontmoeten. Toen Liv 2 weken oud was, ging ik op kraambezoek op de afdeling. Wat  genoten de bewoners en hun familie van deze kleine baby. Wie kon, hield haar ook vast.

Tijdens mijn verlof veranderde de samenstelling van de afdeling doordat er mensen overleden. Liv kreeg er nieuwe opa’s en oma’s bij. Mevrouw Nederlof was de meest trotse oma. Ik kon Liv met gemak met de Maxi-Cosi voor haar neerzetten en dan had ik de beste oppas van de hele wereld aan haar.

Langzaam groeide Liv op. De afdeling bleef van samenstelling veranderen, maar zij bleef de mensen blij maken als ze op de afdeling was. Toen ruilde ik van locatie en Liv ging natuurlijk mee. In Overslydrecht had ik vaak de late dienst. Liv ging dan met mij mee naar werk. Ze dartelde rond op de afdeling en kletste wat af met de bewoners, totdat mijn man haar ophaalde na zijn werk.

Inmiddels zit Liv op de basisschool en gaat ze naar de bso. Maar heel soms zegt ze nog: ‘Mam, mag ik weer even mee naar de opa’s en oma’s?’
Zo ook laatst. Wat was het mooi om te zien dat ze nog steeds de magie heeft om meneer van Wijk te laten glimlachen en mevrouw van der Tak vond mijn dochter net zo prachtig als haar kleindochter. Ik vind dit fantastisch om te zien en hoop dat Liv nog vaak even mee wilt naar de opa’s en oma’s om bij hen een glimlach op het gezicht te toveren.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland