Een aantal weken verder

24 november 2020 | Blog Anneke

Het is koud. Koud en vroeg. 7 uur om precies te zijn. Het geeft niet, ik ben toch altijd vroeg op, ook als ik vrij ben. Het is slechts 10 minuten fietsen naar het werk, maar ik ben graag wat eerder. Ik hou niet van haasten.

Op de fiets overdenk ik de dingen die gebeuren. Er is veel veranderd in De Waard. De corona-uitbraak heeft diepe sporen nagelaten. Er staan kamers leeg en de woongroepen zijn uitgedund. Het valt nu pas op wie er niet meer zijn.  Het valt nu ook pas op wie er weer terug zijn en het overleefd hebben.

Ik vertel het de bewoners ook. "Ik ben zo blij dat ik u weer zie."
Een verbaasde blik. "Ik ben toch niet weg geweest?"
Ik laat het erbij. "Nee u heeft gelijk, u bent ook niet weg geweest."
Ik word blij van zulke gesprekken met onze bewoners.

Later op de dag kijk ik met een aantal bewoners naar de televisie.
"Het schijnt een erge ziekte te zijn zuster, corona."
Mevrouw is zelf net terug uit isolatie omdat ze positief getest was. Het is alweer uit haar geheugen gewist. Dat is misschien maar goed ook.

Weken na de uitbraak krijgen we het berichtje waar we heel lang op hebben moeten wachten; De Waard is weer corona-vrij! De volgende dag is er gebak. We voelen een bepaalde opluchting maar de angst is nog niet weg. Dat blijkt terecht. Korte tijd na de "corona-vrij verklaring" worden er twee bewoners en twee collega's positief getest. De sfeer is bedrukt. De spanning voelbaar. Gaan we weer opnieuw beginnen?

Inmiddels is iedereen op de 1e verdieping weer getest en lopen we allemaal weer in beschermende kleding. De rest van de bewoners test gelukkig negatief. Toch is het spannend. De cohort is weer open. Er verblijven tot nu toe slechts twee bewoners. We hopen dat het hierbij blijft.

Het was en is een tijd die we nooit zullen vergeten. Een tijd waarin we dingen zagen die we niet hadden willen zien. Dingen moesten doen die we liever niet deden. Maar ook een tijd waarin we liefde en kracht vonden bij elkaar. Een tijd waarin we ons verbonden voelden. Verbonden met collega's, bewoners en familie.
En dat geeft ons de kracht om door te gaan....

Luistertip:
https://youtu.be/XENaelezpbA

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland