Een blaadje vol handgeschreven vragen

31 december 2019 | Blog Fleur

Het is de uitdaging van elke activiteitenbegeleider: hoe verzin je elke keer weer een leuke activiteit? Fleur schakelt haar hulptroepen in.

Als activiteitenbegeleiders organiseren mijn collega’s en ik heel veel activiteiten voor de bewoners. Steeds weer verzinnen we iets nieuws. En iedere keer vraag ik me weer af: wat zouden de bewoners leuk vinden?

Tijdens een quizmiddag valt het me op dat één bewoner veel weet over allerlei verschillende onderwerpen. Na afloop spreek ik hem aan. ‘Vindt u het leuk om mij een keer te helpen om vragen voor de quiz voor te bereiden?’ Hij voelt zich vereerd.

De week erop komt hij aan met een blaadje vol handgeschreven vragen. ‘Kijk maar wat je er van kunt maken,’ zegt hij. Ik bedank hem en moet ook een beetje lachen in mijzelf. Hopelijk kan ik het handschrift ontcijferen. Gelukkig blijkt dat geen probleem te zijn.

Weer een paar weken later is het zover. De quizmiddag met de quiz van de bewoner! Aan het eind van de middag vertel ik aan de deelnemers wie de quiz heeft gemaakt. Er wordt spontaan een applaus gegeven en dat vindt meneer natuurlijk erg leuk. Wat hebben we er samen veel plezier aan beleefd. Hij heeft de quiz verzonnen en ik hoefde het alleen maar uit te werken op Word, want dat was net iets te lastig voor hem.

Je kunt pas activiteiten organiseren voor de bewoners als je weet wat ze leuk vinden. Daarom probeer ik hen er zoveel mogelijk bij te betrekken. Door te luisteren naar wat voor ideeën zij zelf hebben en daar ook wat mee doen, zo maak je het verschil als activiteitenbegeleider.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland