In goede handen

27 augustus 2020 | Blog Jeanette

U gaat er (hopelijk) al van uit: bij de medewerkers van Waardeburgh ben ik in goede handen. De medewerkers bieden mij de juiste zorg. Dat mag u ook verwachten van een organisatie als de onze. Weet u ook hoe we hiervoor zorgen?

Als iemand een opleiding in de zorg heeft gevolgd, heeft hij of zij verpleegtechnische handelingen behaald. Zoals bijvoorbeeld injectie geven. Voor de handelingen wordt een examen afgelegd. Na het behalen van het diploma is de medewerker bevoegd. Steeds opnieuw moeten de handelingen worden verricht. Het liefst in het echt en anders op een oefenpop. Zo blijft de medewerker bekwaam. Hier is zelfs een wet voor gemaakt door de overheid: de wet BIG (Wet op Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).  

Alle zorgmedewerkers van Waardeburgh krijgen een leermethode aangeboden via de computer. Dat heet e-learning. Daarbij wordt alle theorie weer doorgenomen en de kennis opgefrist. Ook zijn er toetsen (examens) in verwerkt die behaald moeten worden. Niet zomaar wat dus!

Voorheen hadden we vaardighedenkaarten of boekjes waarin alle handelingen vermeld stonden. Die moesten dan om de zoveel tijd worden afgetoetst. Met de e-learning komt in drie jaar tijd steeds alles aan bod.

Als een medewerker eraan toe is om examen te doen, dan vraagt hij of zij aan een examinator (die daar ook weer een speciale training voor heeft gehad) of hij/zij het examen wil afnemen. Aan de hand van het protocol (waarin vermeld staat hoe een handeling hoort plaats te vinden) wordt de medewerker dan beoordeeld. Doet diegene iets niet goed, dan moet hij of zij opnieuw de e-learning volgen en het examen afleggen. Tot die tijd mag de medewerker die handeling niet (meer) uitvoeren.

Een heel gebeuren waar u misschien nog nooit van gehoord had. Toch is het heel belangrijk! Het gaat om uw welbevinden tenslotte.  Dus informeert u eens bij diegene die u komt verzorgen: hoe staat het met je kennis en kunde? Ben je nog bevoegd en bekwaam? Dat is een leuke vraag toch?

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland