“Werk je met oude mensen? Is dat niet saai?”

30 januari 2020 | Blog Fleur

Je gaat binnenkort studeren. De eerste vraag die dan boven komt, is: “wat ga ik doen?” Er zijn zoveel verschillende studies. Wat past bij je? Wat vind je leuk? Wat wil je graag doen? Toen ik tijdens mijn studie als activiteitenbegeleider mocht werken, ontdekte ik: dit is top, dit wil ik!

Je vraagt je misschien af wat je als activiteitenbegeleider doet. Heel veel! Activiteiten verzinnen en uitvoeren, veel contact hebben met de bewoners, positieve energie overbrengen op anderen, mensen laten lachen, een luisterend oor bieden, een stukje van hun dag invullen, sociaal zijn en leuke contacten hebben met je collega’s. Ik zou zo nog even door kunnen gaan.

Wanneer er een stagiair meeloopt, zie ik het als een uitdaging om mijn positieve energie over te brengen op hem of haar. Ik heb weleens gehoord dat een stagiair zei: “Ik dacht echt dat dit niet leuk was, maar dat was het wel!”
Hoe leuk is het, als ze straks een studie moet gaan kiezen en ze kiest dit vak! Dat is er weer één meer! Mooi toch?

Een mevrouw zei eens tijdens een activiteit tegen mij: “Ach meisje, zit je tussen al die ouwe mensen.”
Ze zei het op een manier dat ik merkte dat ze medelijden met me had. Waarop ik antwoordde: “Ik doe het met alle liefde mevrouw, anders zou ik hier niet zitten hoor!”
Ze lachte terug. “Dan is het goed.”
Het is natuurlijk super lief van die mevrouw, maar geloof me, ik vind het totaal niet erg om tussen die (hoe mevrouw het beschrijft) “ouwe mensen” te zitten.

Toen ik net met deze doelgroep ging werken, kreeg ik ook vaak opmerkingen zoals “is dat dan niet saai, met ouderen?” en “die kunnen toch niks meer?”. Mensen onderschatten het echt. Ouderen kunnen genoeg! Van bingoën, handwerken, schilderen, spelletjes, zingen, muziek maken, tot creatieve activiteiten, dansen en noem maar op. Het is totaal niet saai, echt niet. Ik ben nog elke dag blij met mijn studiekeus. Het is altijd een feestje, iedere dag weer!

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland