Teamleider Feben: "De verschillende onderdelen in mijn werkzaamheden maken dat geen dag hetzelfde is en dat maakt het heel erg leuk.”

Feben is getrouwd, heeft 3 kinderen en woont in Hardinxveld-Giessendam. In haar vrije tijd houdt ze ervan om dingen met haar gezin te ondernemen, zoals wandelen of andere leuke uitjes. Verder houdt ze van lezen en is ze actief bij verschillende interkerkelijke organisaties of groepen. Drie jaar geleden is ze bij Waardeburgh komen werken als teamleider huishouding (intramuraal).

Nieuwe richting


Eerst werkte ze in de bankwereld. “Ik merkte dat mijn focus zich meer naar de zorg richtte, maar ik had geen expertise of ervaring in de zorg. Wel leek het me altijd een branche waar het om mensen draait en dat sprak me heel erg aan. Vervolgens kwam de vacature vrij voor teamleider en dat sloot erg aan bij de coachopleiding die ik toen precies had afgerond. In de vacatureomschrijving stond ook dat je als teamleider een coachende en ondersteunende rol hebt. Dat sprak me erg aan. En ondanks dat ik verder geen ervaring had in de zorg, heb ik wel de kans gekregen.”

Geen dag is hetzelfde


Feben haar werk is heel divers, geen dag is hetzelfde. “Naast dat je als teamleider leiding geeft aan medewerkers van de huishoudelijke dienst, waar ook de linnenkamer onder valt, zijn mijn werkzaamheden ook plannen, bestellingen onderhouden, facilitaire zaken regelen en het bewaken van budgetten. Dat houdt in dat je hoofdverantwoordelijke bent voor de bestellingen, dus het is belangrijk om daar toezicht op te houden. Je hoofdtaak is zorgen dat medewerkers hun werk kunnen doen en dat jij daarin voorziet in de middelen die ze daarbij nodig hebben.” De verscheidenheid aan taken maakt dat Feben haar werk zo leuk vindt. “Dus enerzijds het aansturen en er zijn voor het team en tegelijkertijd ook het bezig zijn met facilitaire zaken waarin je meegenomen wordt om te mogen beslissen binnen lopende zaken. Dat maakt het heel uitdagend, dat je weer een heel ander aspect van je teamleiderschap mag beoefenen. Dus bijvoorbeeld ook met mijn collega van inkoop in gesprek gaan, op zoek naar een nieuwe leverancier. Daar leer je ook weer heel veel van. Je mag echt meedenken en meebeslissen. Die verschillende onderdelen in mijn werkzaamheden maken dat geen dag hetzelfde is en dat maakt het heel erg leuk.”

Je hoofdtaak is zorgen dat medewerkers hun werk kunnen doen en dat jij daarin voorziet in de middelen die ze daarbij nodig hebben.


Daadkracht en dynamisch


Als teamleider is het belangrijk dat je daadkrachtig bent, maar ook flexibel. “De functie is heel dynamisch en uitdagend. Het ene moment ben je bezig om het rooster voor de zomervakantie rond te krijgen en het volgende moment is er een probleem met apparatuur in de linnenkamer en ga je hen ondersteunen. Dus het is belangrijk dat je stressbestendig bent, dat je het hoofd koel kan houden en ook daadkrachtig bent en in actie kan komen om samen met je team problemen op te lossen. Je moet het dus leuk vinden om in een dynamische en uitdagende omgeving te werken waarin je snel moet schakelen en oplossingsgericht bent. Je denkt in oplossingen en niet in problemen. Tegelijktijdig is het ook belangrijk dat je zelf rustig en geduldig bent, om zo goed samen te werken met je team.”

Contact met het team


Feben werkt op twee verschillende locaties: De Waard in Alblasserdam en Pedaja in Hardinxveld-Giessendam. Ze probeert om de dag op een locatie aanwezig te zijn. “Zichtbaar zijn voor het team is wel één van de belangrijkste onderdelen van je functie, jij bent het aanspreekpunt. Op het moment dat er dingen zich voordoen is het mijn taak om het team hiervan te ontlasten zodat zij zich bezig kunnen houden met hun werk wat ze met heel veel passie doen. Ik bied hen ook een luisterend oor en wil die verbinding houden. Dat betekent voor mij ook het samen koffie drinken en in een ontspannen sfeer elkaar te spreken. Ik werk met een heel zelfstandig team. De huishoudelijk medewerkers zijn professionals die passie hebben voor wat ze doen en dat maakt ook wel dat je het als teamleider niet alleen doet. Je doet het met een team en met elkaar probeer je samen uitdagingen aan te gaan.” Daarnaast is er één keer per jaar een teambuildingsuitje met het team waar Feben ook bij aansluit. “Dit uitje is ook wel heel belangrijk. Voor de medewerkers, dat ze in een ontspannen omgeving elkaar kunnen spreken en dat het dan even niet over werk gaat. Maar ook voor mij is het belangrijk daar aanwezig te zijn om hen dan te spreken in een andere setting en elkaar op een andere manier te leren kennen.”

Samenwerking met collega's


Ook werkt ze fijn samen met de teamleiders van de andere locaties. “De samenwerking is heel prettig en doordat je vaak dezelfde uitdagingen hebt kun je hierin elkaar ondersteunen. We komen dan ook regelmatig bij elkaar om de verbinding met elkaar te houden. Daarnaast hebben we een hoofd huishouding die voor ons weer het aanspreekpunt is en ons weer ondersteunt bij hulpvragen waarbij wij niet uitkomen.”

De samenwerking is heel prettig en doordat je vaak dezelfde uitdagingen hebt kun je hierin elkaar ondersteunen.


Werken onder schooltijd


Feben ervaart een goede balans tussen haar werk en gezinsleven. “Binnen mijn functie en aantal uur wat ik werk kan ik mijn gezinsleven goed in balans houden, daar heb ik ook bewust voor gekozen. Ik werk tijdens schooltijden, van half 9 tot half 2. In hele drukke perioden werk ik over, maar dat heb ik zelf in de hand. Dus dat is ook wel goed om dat zelf ook te bewaken. Maar het mooie is juist dat binnen de huishouding de werkzaamheden in de ochtend worden uitgevoerd, rond 2 uur/half 3 sluit de linnenkamer dus het is heel goed te doen om tijdens de schooltijden te werken als dat een pre voor je is.”

Er is volop mogelijkheid om je te scholen en te ontwikkelen.


Opleiding en scholing


Maar hoe ervaart ze Waardeburgh als werkgever? “Ik ervaar Waardeburgh als een hele fijne werkgever. Het is bijvoorbeeld heel fijn dat je als teamleider echt beroep kan doen op de expertise van HR. Ze staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en om met je mee te denken. Maar dat geldt ook voor andere diensten en ook de samenwerking met de managers van de zorglocaties is heel prettig. Dus het is fijn dat je als je tegen dingen aanloopt, je bij de juiste discipline terecht kan om ondersteuning te vragen. Daarnaast mag je je ook opgeven voor een opleiding of cursus, dat wordt ook wel gestimuleerd. Zo gaan wij als teamleiders intramurale huishouding binnenkort een opleiding volgen op het gebied van schoonmaakcontroles. Er is volop mogelijkheid om je te scholen en te ontwikkelen.”

Kracht uit geloof


Daarnaast is voor Feben haar geloof ook erg belangrijk, zowel binnen als buiten haar werk. “Ik doe mijn werk niet uit eigen kracht, door Zijn genade, wijsheid en leiding kan ik de teamleider zijn die ik hoop te mogen zijn. Dus dat is een belangrijk onderdeel van mijn teamleiderschap en de persoon die ik ben. En als ik tegen uitdagingen aanloopt dan is het een rijkdom om te weten dat ik het niet alleen doe en dat maakt dat ik dit werk kan doen.”

Ik doe mijn werk niet uit eigen kracht, door Zijn genade, wijsheid en leiding kan ik de teamleider zijn die ik hoop te mogen zijn.


Denk je nu ‘dit is wat voor mij!’? Goed nieuws, we hebben een vacature openstaan voor teamleider huishoudelijke dienst en linnenkamer. Bekijk hem hier.

Nog een laatste aanbeveling van Feben. “Een leuke bijkomstigheid vind ik dat je op twee verschillende locaties werkt. Geen enkele locatie is hetzelfde, dus als je houdt van die dynamiek en om de diversiteit van een afdeling en locatie te verkennen, dan is dit wat voor je. En ook als je het fijn vindt om mensen in hun kracht te zetten en samen de uitdaging aan te gaan - want uitdagingen zullen er zijn - past dit werk bij je. Met de andere teamleiders werk ik heel fijn samen, dus je doet het ook daarin niet alleen. Word jij onze nieuwe collega?”

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland