Thuiszorgmedewerker Carola: "De thuiszorg is gewoon echt mijn ding"

Carola voelt zich helemaal thuis in de zorg, in de thuiszorg wel te verstaan. Ze werkt sinds 2009 bij Waardeburgh, eerst als verzorgende IG avonddiensten. Nu haar kinderen groter zijn, is ze alle soorten diensten gaan draaien én is ze gediplomeerd als verpleegkundige. En haar draai heeft ze helemaal gevonden in de thuiszorg én bij Waardeburgh, want ze werkt hier nu al bijna 15 jaar!

Voor ze bij Waardeburgh werkte, werkte ze in een andere zorginstelling. Wegens omstandigheden kon ze daar niet de diensten meer draaien die vereist waren. “Toen dacht ik, ik zoek even tijdelijk wat anders en wanneer mijn kinderen groter zijn, ga ik misschien wel weer terug. Maar ik ben nooit meer teruggegaan. Ik heb het echt goed naar mijn zin en vind het een fijne organisatie. En de thuiszorg is gewoon echt mijn ding.”

De thuiszorg is gewoon echt mijn ding.


Maar wat trekt Carola nu zo aan de thuiszorg? “Je werkt zelfstandig en er is uitdaging: je weet nooit wat er in een dienst gebeurt. Het is heel dankbaar werk.” Daarnaast vindt ze het heel leuk dat ze op veel verschillende plekken komt. “Je bent bij de thuiszorg bij iemand te gast, je stapt echt in iemands thuissituatie binnen.” Daarnaast zijn de cliënten waarmee ze werkt ook heel divers. “Je hebt mensen die je helpt en na een half jaar weer op de fiets tegenkomt, maar ook mensen die heel ziek zijn. Je mag hen dan op een mooie manier begeleiden tot het einde. En dat vind ik ook heel bijzonder om dat in de thuissituatie te doen, in hun eigen omgeving. Zolang iemand thuis kan wonen en je kan thuis die zorg geven, dan vind ik dat mooi om te doen.”

Je werkt zelfstandig en er is uitdaging: je weet nooit wat er in een dienst gebeurt.


In juni 2023 is ze gediplomeerd als verpleegkundige, een stap waar ze erg trots op is. Een verschil met haar werk als verzorgende is dat ze in het verpleegkundig team werkt, dus bereikbaarheidsdiensten draait. Dit zijn diensten waarbij de oproepen voor het verpleegkundig team naar jouw telefoon worden doorgezet. Een verzorgende kan dan met jou overleggen en soms ga je ook naar een locatie toe. Het werk als verpleegkundige brengt meer verantwoordelijkheden met zich mee. “Er wordt wel van je verwacht dat je de dingen waar je tegenaan loop in het werk ook verbeterd. Je vraagt op een werkoverleg waar behoefte aan is en pakt deze dingen op. Zo ben ik pas gestart met klinische lessen.” Dat is iets wat Carola heel belangrijk vindt: de kwaliteit hoog houden en blijven bijscholen.  

Ook al werk je in de thuiszorg zelfstandig en heb je veel verantwoordelijkheid, alsnog kun je echt op je collega’s aan volgens Carola. “Er is minder contact met collega’s dan in een zorglocatie, maar als ik iemand nodig heb, dan weet ik diegene te vinden. Dat vind ik zelf juist ook wel heel fijn aan thuiszorg. Zelfstandig beslissingen nemen en elkaar helpen of advies geven als het nodig is. Ik zeg altijd: ik kan niet zonder mijn collega en mijn collega kan niet zonder mij.”

Ik kan niet zonder mijn collega en mijn collega kan niet zonder mij.


Carola is heel blij met Waardeburgh als werkgever en opleider. “De opleiding heb ik samen met een collega gedaan, dus het was heel leuk dat we dat samen konden doen. We hadden hele goede begeleiding van de praktijkopleiders, daar kon ik altijd terecht als er iets was en had ik veel steun aan. Tijdens de 2,5 jaar dat de opleiding duurde hadden we om de zes weken een intervisie met alle leerlingen verpleegkundigen van Waardeburgh breed. Dan kon je ervaringen delen en elkaar helpen als we tegen dingen aanliepen, dat was zo fijn en goed.”

Het werken bij Waardeburgh doet ze nog steeds met veel plezier. “Ik vind het zelf een goede werkgever en ik denk dat dat ook wel blijkt in dat mensen heel lang bij Waardeburgh blijven werken. Daarnaast krijg je ook veel waardering en de kans om door te blijven groeien. Verder is er fijne samenwerking tussen de verschillende disciplines en goed contact met mijn manager.“

Wil je meer weten over werken in de thuiszorg? Bekijk de vacatures. “Mocht je nou interesse hebben, loop eens mee. Kijk of je het wat vindt. Mensen weten vaak niet altijd wat het inhoudt, maar het is heel mooi werk waarin je veel zelfstandigheid hebt maar ook bij je collega’s terecht kan.”

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland