Waardevolle aandacht in de coronacrisis

2 april 2020 | Blog Jeanette

In de afgelopen weken is er zoveel moois ontstaan! Naast ook zeker hele verdrietige dingen, want in onze families en gezinnen kwam leed en verdriet. Ik heb al vaker geschreven hoe belangrijk het is om oog te hebben voor elkaar. Om te zien naar elkaar. Er gebeuren nu ongelooflijke dingen om ons heen die we, een aantal maanden geleden nog maar, niet voor mogelijk hadden gehouden. Al dat moois moeten we soms ook leren zien.

Al jaren is bekend dat veel ouderen eenzaam zijn. Zelfs al woont iemand in een zorgcentrum of aanleunwoning, dan kan dat toch gebeuren. We wisten het wel met z’n allen… En een grote groep vrijwilligers zet zich al jarenlang in om bezoekjes af te leggen en te helpen bij allerlei activiteiten. Toch was er voor sommige ouderen weinig aandacht. Daar leden ze onder. Collega’s in de zorg zagen dat met verdriet aan. Zij probeerden naasten te activeren om toch vooral aandacht te geven aan hun geliefden.

En nu is er opeens een heel andere situatie ontstaan. We worden allemaal beperkt in ons doen en laten. We realiseren ons hoe het is om verplicht thuis te zitten. Wat een gewaarwording! Juist nu realiseren we wat het voor ouderen moet betekenen om opgesloten te zijn in huis. Niet voor een paar weken, maar altijd. Dat is erg en moeilijk! En als je graag op bezoek wilt gaan bij je vader, moeder of ander familielid mag en kan het niet. Dat is wat!

Geweldige initiatieven borrelen op. Een liveverbinding met de kerk, videobellen met familie, live muziekoptredens rondom het zorgcentrum, stapels tekeningen van kinderen en ga zo maar door.
We waarderen weer wat we hebben. Dat willen dat graag zo houden en zeker ook vasthouden! Als de crisis voorbij mag zijn, zullen we deze ervaring dan nooit vergeten?

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland