Dagbesteding

Dagbesteding is voor mensen die ondersteuning nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen of om de mantelzorger te ontlasten. Waardeburgh biedt dagbesteding aan in een gezellige, huiselijke sfeer, met veel licht en ruimte.

Uitgaande van de wensen en interesses van de bezoekers bieden professionals allerlei activiteiten aan. Daarbij zijn het behoud van hun zelfredzaamheid, gevoel van veiligheid en ontlasten van mantelzorgers belangrijke uitgangspunten.

In de praktijk betekent dit dat wij veel aandacht besteden aan samen koken, boodschappen doen, bewegen, zingen, wandelen en spelactiviteiten. Ook delen we tips en trucs hoe u zo lang mogelijk zelfstandig kunt wonen.

Nauw contact


De contactverzorgenden op de dagbesteding onderhouden nauw contact met de eerste contactpersoon van de bezoeker, de betrokken casemanager en de wijkverpleegkundige. Indien nodig kunnen zij de ergo- of fysiotherapeut of de psycholoog consulteren. Met elkaar staan we rondom de bezoeker, zodat we deze geven wat nodig is zolang zelfstandig thuis wonen mogelijk is.

Indicatie en kosten


Wmo


Vanuit de Sociale Dienst Drechtsteden – Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) kan een indicatie worden afgegeven voor Begeleiding of Begeleiding Intensief. Tijdens een keukentafelgesprek wordt gekeken naar de (on)mogelijkheden en behoeften, om te beoordelen of iemand voor een indicatie in aanmerking komt.

Wlz


Als iemand veel zorg nodig heeft, verwijst de gemeente door naar de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Samen met de zorgaanbieder wordt gekeken welke ruimte de indicatie biedt om aan de dagbesteding te kunnen deelnemen. Vanuit de Wlz wordt een eigen bijdrage gevraagd.

PGB of zonder indicatie


Deelname met een persoonsgebonden budget (PGB) of zonder indicatie is ook mogelijk. Voor particuliere deelname kan een offerte worden opgevraagd bij de woonzorgconsulenten van Waardeburgh.

Bijkomende kosten


Op de dagbesteding wordt gezamenlijk gegeten. De maaltijden worden apart gefactureerd.

Vervoer


Wanneer er vervoer nodig is naar de dagbesteding (en terug naar huis) brengen onze Sjuttuls uitkomst.

Locaties en tijden


  • In Alblasserdam bieden we dagbesteding aan van maandag tot en met vrijdag in De Theetuin en De Serre in locatie De Waard, De Alblashof 1B.
  • In Papendrecht bieden we dagbesteding aan van maandag tot en met vrijdag in De Schoorsteegt, Schoorweg 4.
  • In Hardinxveld-Giessendam bieden wij dagbesteding aan van dinsdag tot en met vrijdag in zorgcentrum Pedaja, Claversweer 1.

Kennismaken


Wilt u een keer een kop koffie komen drinken tijdens de dagbesteding? U bent van harte welkom. Bel met onze woonzorgconsulenten voor een afspraak. Zij zijn bereikbaar op nummer (0800) 456 0 456, keuze 1.

Bekijk ook eens deze video waarin deelnemers van de dagbesteding vertellen wat de dagbesteding voor hen betekent.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland