Meer bewegen met een coach

Want lekker bewegen houdt uw lichaam én uw geest fit

Wat kan een beweegcoach voor u betekenen?

Bent u nog actief genoeg? Of kunt u wel wat aanmoediging gebruiken? Dan kan een beweegcoach iets voor u zijn. Beweging heeft een positief effect op uw gezondheid en ook op de lange termijn. Met een beweegcoach samen werken aan uw conditie voorkomt allerlei gezondheidsklachten.

De beweegcoach bij Waardeburgh is de spil tussen de verschillende zorgverleners. Het doel van een beweegcoach is om u als oudere te stimuleren zoveel mogelijk actief te blijven.

Bewegen is een medicijn

Bewegen verkleint de kans op een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en suikerziekte type 2. Door te bewegen blijft het brein geprikkeld. Zo heeft het ook invloed op het verouderingsproces van het geheugen. En daarmee neemt de kans op dementie af. Bewegen is een geweldig medicijn!

Activiteiten in uw zorgcentrum

De beweegcoach organiseert diverse bewegingsactiviteiten waar u in uw zorgcentrum deel aan kunt nemen. Iedere bewoner kan deelnemen aan de bewegingsactiviteiten.

Het doel van een beweegcoach is om u als oudere te stimuleren zoveel mogelijk actief te blijven.

Hier kunt u terecht voor bewegen met een coach

U kunt een afspraak maken met de beweegcoach in deze zorgcentra:

  1. Parkzicht 
  2. Pedaja

Als het nodig is, komt de beweegcoach bij u op de kamer langs om individueel met u te bewegen. De beweegcoach werkt daarin samen met uw verzorgende en zo nodig de fysiotherapeut.

Meebewegen als u thuis woont

Woont u nog thuis en wilt u meedoen met onze bewegingsactiviteiten? Dat kan als u lid bent van WaardeburghPlus.

Dinsdagochtend   9.30 -10.30 uur in de Wielinghof.
Dinsdagmiddag   14.15-15.15 uur in de Peulenhof.
Donderdagmiddag 13.15 – 14.15 uur in de Vijverhof.

Heeft u vragen? Wilt u kennismaken of een rondleiding in een van onze zorgcentra? Op de website niet gevonden wat u zocht? Bel of mail ons gerust.