Wonen in een aanleunwoning

Zelfstandig met een steuntje in de rug

De privacy van een eigen woning en alle zorg en voorzieningen die u nodig heeft dichtbij. Een geruststellend idee.

Prettig en veilig zelfstandig blijven wonen

In een aanleunwoning woont u op een prettige en veilige manier zelfstandig . Richt de woning in zoals u wilt, met uw eigen meubels en vertrouwde spulletjes. Maak er vooral uw thuis van! En heeft u verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding nodig? Dan is alles wat u nodig heeft om de hoek. Op maat.

Leeft u samen met een partner en heeft één van u zorg nodig? In een aanleunwoning kunt dan gewoon bij elkaar blijven wonen.

Faciliteiten

Wie in een aanleunwoning in de Kievit of Ibis in Sliedrecht woont, kan gebruikmaken van de faciliteiten van het naastgelegen zorgcentrum Parkzicht. De aanleunwoningen van de Alblashof in Alblasserdam kunnen gebruiken maken van de faciliteiten van zorgcentrum de Waard. De aanleunwoningen van Dijkzicht kunnen gebruik maken van de faciliteiten van zorgcentrum Overslydrecht.

restaurant icoon

Restaurant

In al onze restaurants kunt u gezellig aanschuiven en heeft u de keuze uit een 3-gangen-menu.

Winkel

In zorgcentrum Parkzicht is de winkel open van ma – za van 9.30 tot 11.30 uur.

Pedicure

U kunt een afspraak maken bij de pedicure op al onze locaties. Bekijk de locatie-pagina voor de contactgegevens.

Foto's aanleunwoningen

Bekijk hoe de aanleunwoning er van binnen uitziet.

Woonkamer aanleunwoning Dijkzicht

Aanleunwoning Dijkzicht

 

Woonkamer en keuken aanleunwoning Kievit

Aanleunwoning Kievit

 

Kosten en inschrijven

Aanleunwoningen worden toegewezen aan mensen met een grootte zorgbehoefte. Soms heeft is dat alleen hulp in het huishouden, soms heeft iemand 24 uur per dag zorg nodig.

Volledig Pakket Thuis
Wie 24 uur per dag zorg nodig heeft komt volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) in aanmerking voor een indicatie ‘Zorg met verblijf’. U kunt dan kiezen voor een woonzorgcentrum óf een aanleunwoning met een Volledig Pakket Thuis of het Modulair pakket Thuis. In deze pakketten krijgt zit bijna alle zorg die u ook in een woonzorgcentrum krijgt. Maar dan in een aanleunwoning.

Eigen bijdrage
Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen. U krijgt iedere maand een factuur van het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Op de website van het CAK vindt u meer informatie en een rekenmodule.

Inschrijven
Meer informatie over inschrijven voor onze aanleunwoningen? Neem contact op met onze Advieslijn.

Wachtlijst

Onze aanleunwoningen werken met een wachtlijst. Hieronder kunt u per locatie de contactgegevens vinden om u aan te melden of uw vragen te stellen.

Stichting Welzijnswerk Sliedrecht beheert de wachtlijst van de aanleunwoningen van Parkzicht. Vragen over de wachtlijst of een wijzigingen doorgeven? Neem contact op met de ouderenadviseur van het Bonkelaarhuis.

Telefoon: 0184 42 05 39
Mail: ouderenadvies@bonkelaarhuis.nl

Waardeburgh beheert de wachtlijst van de aanleunwoningen van Overslydrecht. Vragen over de wachtlijst of een wijzigingen doorgeven? Neem contact op met onze Advieslijn.

Telefoon: 088 408 00 00
Mail: advies@waardeburgh.nl 

Woonkracht10 beheert de wachtlijst van de aanleunwoningen van de Waard. Vragen over de wachtlijst of een wijzigingen doorgeven? Neem contact op met onze Woonkracht10.

Telefoon: 078 62 20 00
Mail: klantenservice@woonkracht10.nl