Overslydrecht

Sliedrecht

In het centrum van Sliedrecht bieden we mensen met een geheugenstoornis een warm thuis. Bij ons zet u uw vertrouwde leven zoveel mogelijk voort.

We spelen in op uw wensen en gewoonten

U staat als bewoner centraal. Is het voor u fijner om ’s avonds te douchen in plaats van in de ochtend? Was u in uw werkzame leven actief als aannemer? Dan kunnen wij ons voorstellen dat u met uw handen wil blijven werken. Houdt u enorm van muziek? Waar mogelijk spelen we in op uw persoonlijke wensen en gewoonten. 

Bewegingsvrijheid

U krijgt de ruimte om uw leven vorm te geven zoals u dat het beste past. Met zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. Mocht het nodig zijn, kunnen wij per persoon instellen of de deur opengaat.

Te gast in uw leven

Bij de ingang van het pand hangt een schilderij van de voetwassing van Jezus. Dit bijbelverhaal symboliseert dienstbaarheid voor elkaar. Een goed voorbeeld doet volgen. Gezamenlijk zetten zorgprofessionals en een groot aantal vrijwilligers zich in voor de beste zorg voor u. 

Wie wonen er?

In Overslydrecht is er plek voor 60 ouderen met geheugenproblemen. Ze wonen in groepen van 12 verdeeld over 5 verdiepingen met namen die in Overslydrecht bekend zijn: Kerkbuurt, Rivierdijk, Boslaan, Baanhoek en Stationsweg.

 

Zorg voor lichaam en geest

Als bewoner hoeft u zich niet te vervelen. Onze activiteitenbegeleiders en welzijnmedewerkers verzorgen samen een mooi weekprogramma met activiteiten voor lichaam en geest. Uiteraard wordt ook gedacht aan uw geestelijke verzorging: behoefte aan een goed gesprek of een middag bijwonen ‘rondom de Bijbel’? Dat kan. Ook kunt een weeksluiting bijwonen vanuit de kerken. 

Activiteiten

Elke dag organiseren we gezellige activiteiten. Bekijk de weekkalender hieronder.

Dit vindt u bij Overslydrecht

Een knipbeurt of met uw bezoek samen eten, alle faciliteiten zijn binnen handbereik. In het restaurant De SeniJoor bereidt het keukenpersoneel alle maaltijden met verse ingrediënten!

schaar icoon

Kapsalon

De kapsalon is geopend  van maandag tot donderdag van 8.30 – 16.00 uur. Op vrijdag van 8.30 – 12.00 uur. Maak een afspraak via
0184 49 35 74.

restaurant icoon

Restaurant De SeniJoor

Geniet van een heerlijke maaltijd in de SeniJoor. De keuken is open: u ziet meteen hoe de koks al dat lekkers klaarmaken.

Beleeftuin

Kom in de zon of schaduw genieten van een oase van rust. Deze tuin is positieve prikkeling voor alle zintuigen.

welzijn icoon

Cliëntenraad

De Cliëntenraad van Overslydrecht komt op voor de belangen van de ouderen in dit zorgcentrum en ook van de cliënten die vanuit Sliedrecht zorg aan huis krijgen.

 

welzijn icoon

Vrienden van

Zorg voor ouderen bestaat natuurlijk uit meer dan alleen praktische- en verpleegkundige zorg. Het gaat ook om samen leuke dingen doen, fijne contacten, genieten van muziek en bewegen. De vrienden van helpt mee om dat mogelijk te maken.

Welkom voor een

rondleiding

Benieuwd naar de sfeer en faciliteiten van dit zorgcentrum? U bent welkom een kijkje te komen nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding.

U bent belangrijk

U krijgt de persoonlijke aandacht die u verdient. Ook al wonen we met meer mensen in huis, we luisteren altijd naar uw persoonlijke wensen en behoeften.

Onze deur staat open

In onze woonzorgcentra staan alle deuren open als dat veilig genoeg is. U gaat en staat waar u wilt. Een vrij leven is een blij leven.

We zijn te gast in uw leven

We zijn te gast in uw leven. Zorg met hart en ziel is zorg met respect en liefdevolle aandacht voor wie u bent en wat u nodig heeft.