Zorgalarmering

24/7 hulp in de buurt. Een veilig idee

Zorgalarmering geeft rust. Als er iets gebeurt, schakelt u met één druk op de alarmknop onze hulp in. 7 dagen in de week. 24 uur per dag. Een veilig gevoel!

Wat is zorgalarmering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. U struikelt over de hond. Of u glijdt uit in de badkamer. Als u alleen woont, zijn dat angstige momenten. Zeker wanneer u wat ouder bent. Met zorgalarmering kunt u áltijd direct hulp inschakelen. Ook ’s nachts. Dat maakt zelfstandig wonen een stuk veiliger.

U kunt onze zorgalarmering aanvragen als u in  regio Alblasserwaard of Vijfheerenlanden woont. Ook als u verder geen gebruikmaakt van onze thuiszorg. Krijgt u thuiszorg van een andere organisatie? Vraag zorgalarmering dan bij diezelfde organisatie aan.

Hoe werkt zorgalarmering?

U krijgt een pols- of halszender met een rode knop. Dat is een soort ketting of een soort horloge. In geval van nood hoeft u alleen maar op de knop te drukken. Waar in huis u ook bent. Afhankelijk van in welk gebied u woont, gaat dan meteen een melding naar uw naaste of de zorgcentrale. Als er geen contact gemaakt kan worden met uw naaste, gaat de melding naar een zorgmedewerker.

Via een luidspreker en microfoon in het apparaat legt u uit wat er aan de hand is. Kunt u niet praten? Dan komt er sowieso snel iemand naar u toe.

Wat kost zorgalarmering?

Voor zorgalarmering in regio Alblasserwaard heeft u een alarmapparaat plus een abonnement op de zorgcentrale nodig.

Voor zorgalarmering in regio Vijfheerenlanden heeft u een alarmapparaat en een basis-abonnement op de zorgcentrale nodig. U betaalt daarnaast kosten als er op uw oproep gereageerd wordt.

  • €5,- per maand
  • € 45,- per 30 minuten (als u een thuiszorgindicatie heeft komen deze kosten te vervallen)

Voor informatie over kosten kunt u contact opnemen via 088 408 00 00

Heeft u vragen? Wilt u kennismaken of een rondleiding in een van onze zorgcentra? Op de website niet gevonden wat u zocht? Bel of mail ons gerust.