Hulp in het huishouden

Prettig wonen in een schoon en opgeruimd huis

Stofzuigen, de badkamer schoonmaken, de bedden verschonen. Soms gaat dat allemaal niet meer zo makkelijk. Dan is het fijn als u huishoudelijke hulp krijgt.

Huishoudelijke hulp

Als u ouder wordt, gaan de dagelijkse taken in huis soms niet meer zo makkelijk. Het bijhouden van het huishouden is best veel werk en zeker zwaardere klussen worden steeds lastiger. Extra handjes zijn dan welkom.

Lukt het u (tijdelijk) niet om bijvoorbeeld uw bed te verschonen, te stofzuigen of de ramen te wassen? Dan is het fijn dat u hulp kunt aanvragen.

 

Wat doet de huishoudelijke hulp?

Waar onze medewerker u het beste bij kan helpen, overleggen we altijd met u. Wat moet er als eerste gebeuren? Wat wilt u graag zelf blijven doen? Is de badkamer toe aan een grondige schoonmaakbeurt? Lukt afstoffen en afwassen u nog wel? Samen zorgen we dat u prettig blijft wonen in een schoon en opgeruimd huis.

Aanvragen en kosten

Om onze hulp in de huishouding aan te vragen heeft u een indicatie nodig. Dat is een soort verklaring van de gemeente waarin staat dat u echt hulp in het huishouden nodig heeft en voor hoeveel uur in de week.

Als u de indicatie heeft aangevraagd bij de gemeente, wordt de huishoudelijke hulp betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Neem voor meer informatie contact op met het Wmo-loket van uw gemeente.

Heeft u vragen? Wilt u kennismaken of een rondleiding in een van onze zorgcentra? Op de website niet gevonden wat u zocht? Bel of mail ons gerust.