Kort verblijf

Een plek om aan te sterken

Tijdelijk extra zorg nodig? Bij ons krijgt u de aandacht die u nodig heeft om te herstellen tot u weer zelfstandig verder kunt.

Kort verblijf, wat houdt het in?

Waardeburgh heeft een aantal appartementen beschikbaar voor mensen die in aanmerking komen voor een kortdurend verblijf. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. In uw tijd bij ons werkt u samen met onze specialisten aan uw herstel.

Zelfstandig thuis wonen

Het kort verblijf is er voor ouderen die tijdelijk intensieve verzorging en verpleging nodig hebben. Eenmaal opgeknapt mag u weer naar huis. De behandelingen zijn erop gericht dat u erna weer zelfstandig thuis kunt wonen. Zo nodig met aangepaste zorg of ondersteuning.

Zorgindicatie en vergoeding

Een kortdurend verblijf in een zorginstelling heet ook wel een ‘eerstelijnsverblijf’. Hiervoor heeft u een indicatie nodig van uw (huis)arts. Het kortdurend verblijf wordt vergoed vanuit de zorgverzekering. U betaalt geen bijdrage, maar het gaat wel af van uw eigen risico.

Tijdens uw verblijf zorgen we er samen voor dat u zo snel mogelijk weer zelfstandig thuis kunt wonen. Met aangepaste zorg of ondersteuning als dat nodig is.

Na een ziekenhuisopname

Na ontslag uit het ziekenhuis kunt u tijdelijk verblijven in een van onze zorgcentra, onder andere Parkzicht en Open Vensters. We werken we samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en met het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Ook andere ziekenhuizen kunnen patiënten aanmelden. 

Aanvragen kort verblijf

Vertel in het ziekenhuis dat u na uw ontslag tijdelijk bij ons wilt verblijven. Het ziekenhuis neemt dan contact met ons op. Aanvragen voor kort verblijf zijn regionaal geregeld, u hoeft dat dus niet zelf te doen. Waardeburgh is aangesloten bij het RCP (Regionaal Coördinatiepunt Eerstelijnsverblijf) voor de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. 

Heeft u vragen? Wilt u kennismaken of een rondleiding in een van onze zorgcentra? Op de website niet gevonden wat u zocht? Bel of mail ons gerust.