Open Vensters

Ameide

Wij dragen zorg voor ouderen op de verpleegafdeling en voor de bewoners van de aanleunwoningen of seniorenflats die nog zelfstandig zijn. 

Het gevoel van thuis

Het uitzicht over de weilanden én de korte afstand naar het dorpscentrum, maakt deze locatie uniek. Op de begane grond in het hoofdgebouw vindt u het restaurant, de activiteitenruimte en de lounge. Wekelijks zijn hier kerkdiensten en bijbeluurtjes voor wie dat wilt.

Respect voor elkaar

Open Vensters is een huis met een protestants-christelijke identiteit.  Neemt u geen deel aan de religieuze activiteiten? Dan bent u evengoed welkom. We respecteren elkaar en ieders levensbeschouwing. We willen dat u zich werkelijk thuis voelt. We zijn te gast in uw leven.

Betrokkenheid

Er worden dagelijks activiteiten georganiseerd bij Open Vensters. In de eerste plaats voor u als bewoner. Uw familie is essentieel voor ons en daarom nodigen we ze altijd uit. Ook betrekken we graag de inwoners van Ameide bij onze evenementen. Bijvoorbeeld de braderie in het huis of de verkoop van oliebollen met oudjaar.

Wie wonen er?

In Open Vensters is er plek voor 85 bewoners, verdeeld over 3 verdiepingen.

Onze ouderen leven in een kleine groepen van 8 op de afdelingen Madelief, Klaproos, Lisdodde en Fluitekruid. Deze bewoners krijgen verpleegzorg met veel persoonlijke aandacht.

Echtparen

De overige bewoners wonen nog zelfstandig en krijgen als dat nodig is zorg. Echtparen zijn welkom in één van de 53 ruime appartementen. Hoe fijn is het om samen te kunnen genieten van je oude dag!

Zorg aan huis

Vanuit Open Vensters wordt er ook thuiszorg geleverd in Ameide, Hoogblokland, Hoornaar, Lexmond, Meerkerk, Nieuwland, Noordeloos en Tienhoven.

Activiteiten

Wekelijks is er een gevarieerd aanbod van activiteiten van biljarten tot de breiclub, gym, zingen en meer. Bekijk de maandkalender hieronder.

Dit vindt u bij Open Vensters

Een knipbeurt nodig of koekjes voor de visite? U hoeft de deur niet uit voor de kapsalon, winkel of bibliotheek. Ook mensen uit de buurt zijn welkom. Dagelijks is een gezellig komen en gaan van bewoners en omwonenden.

Winkeltje

De winkel bevindt zich in het restaurant en is geopend op alle dagen van 8.30 – 16.30 uur.

schaar icoon

Kapsalon

Een frisse coupe nodig? Maak een afspraak bij de kapper van het huis.

restaurant icoon

Restaurant

Laat u culinair verwennen. Het restaurant en is geopend op alle dagen van 8.30 – 16.30 uur.

Bibliotheek

Houdt u van lezen? Dan hoeft u voor nieuw leesvoer niet de deur uit.

welzijn icoon

Cliëntenraad

De Cliëntenraad Open Vensters komt op voor de belangen van de ouderen in dit zorgcentrum en ook van de cliënten die vanuit Ameide zorg aan huis krijgen.

welzijn icoon

Vrienden van

Zorg voor ouderen bestaat natuurlijk uit meer dan alleen praktische- en verpleegkundige zorg. Het gaat ook om samen leuke dingen doen, fijne contacten, genieten van muziek en bewegen. De vrienden van helpt mee om dat mogelijk te maken.

Welkom voor een

rondleiding

Benieuwd naar de sfeer en faciliteiten van dit zorgcentrum? U bent welkom een kijkje te komen nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding.

U bent belangrijk

U krijgt de persoonlijke aandacht die u verdient. Ook al wonen we met meer mensen in huis, we luisteren altijd naar uw persoonlijke wensen en behoeften.

Onze deur staat open

In onze woonzorgcentra staan alle deuren open als dat veilig genoeg is. U gaat en staat waar u wilt. Een vrij leven is een blij leven.

We zijn te gast in uw leven

We zijn te gast in uw leven. Zorg met hart en ziel is zorg met respect en liefdevolle aandacht voor wie u bent en wat u nodig heeft.