De Waard

Alblasserdam

Een gastvrij huis met ruime appartementen in het hart van het dorp. Vanuit het mooie atrium wandelt u zo het gezellige restaurant de Waardsche Hof in.

Het gevoel van thuis

In De Waard staan alle deuren open. U kunt gaan en staan waar u wilt. We stimuleren dat u hier leeft volgens u eigen routines, zoals u dat gewend bent van thuis. Wilt u uitslapen, samen zijn met anderen in de woonkamer of alleen eten op uw eigen kamer? U maakt zelf dagelijks de keuzes die het beste bij u passen.

Verbinding

Samen bidden en danken we voor het eten. Misschien hebben we niet allemaal dezelfde achtergrond, we respecteren iedere geloofsovertuiging. We kijken vooral naar wat ons verbindt en hoe we u de beste kwaliteit van leven kunnen bieden waarbij u zich thuisvoelt.

Wie wonen er?

In De Waard is plek voor 70 bewoners, verdeeld over 3 afdelingen. De zorg die onze ouderen nodig hebben verschilt per persoon. 

Nederwaard

In Nederwaard is de bewonersgroep van 26 ouderen is divers. Van mensen met een lichamelijke ziekte, zoals MS of obesitas, met psychogeriatrische aandoeningen tot personen die geestelijke zorg nodig hebben.

Overwaard en Middelwetering

Opgeteld wonen er in Overwaard en Middelwetering 44 bewoners. Iedere afdeling telt 22 bewoners, waarvan de meesten dementie hebben. 

De Theetuin - dagbesteding

Voor mensen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen is er dagbesteding. Van deze ondersteuning profiteert ook de mantelzorger. U bent welkom van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Benader ons via 088 408 00 00. Of wilt u liever gelijk kennis komen maken?

Activiteiten

Elke dag organiseren we gezellige activiteiten. Bekijk de weekkalender hieronder.

Dit vindt u bij De Waard

De Waard is meer dan een plek om te wonen. U hoeft het huis niet uit voor activiteiten, een knipbeurt of heerlijk diner in de Waardsche Hof. 

schaar icoon

Christa's Hoofdzaak

De kapsalon is geopend op maandagmiddag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Maak een afspraak met Christa Ouwens via 06 36 51 81 26.

restaurant icoon

Restaurant Waardsche Hof

Laat u verwennen door onze koks. Iedereen is welkom om in restaurant Waardsche Hof te genieten van een gezellig kopje koffie of een warme maaltijd.

Pedicure

Maak een afspraak met de pedicure via uw eerstverantwoordelijk verzorgende.

Dagopvang De Theetuin

Doe mee aan onze gezellige activiteiten: samen muziek luisteren, stoelgym of cake bakken. Welkom van ma t/m vr van 10.00 – 16.00 uur. Bel: 0800 456 04 56

Beweging icoon

Fysiotherapie

Blijf zo fit mogelijk en voorkom nieuwe klachten. Maak een afspraak met de fysiotherapeut. Als het nodig is, komt de fysiotherapeut bij u thuis langs.

welzijn icoon

Cliëntenraad

De Cliëntenraad van de Waard komt op voor de belangen van de ouderen in dit zorgcentrum en ook van de cliënten die vanuit Alblasserdam zorg aan huis krijgen.

 

welzijn icoon

Vrienden van

Zorg voor ouderen bestaat natuurlijk uit meer dan alleen praktische- en verpleegkundige zorg. Het gaat ook om samen leuke dingen doen, fijne contacten, genieten van muziek en bewegen. De vrienden van helpt mee om dat mogelijk te maken.

Welkom voor een

rondleiding

Benieuwd naar de sfeer en faciliteiten van dit zorgcentrum? U bent welkom een kijkje te komen nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding.

U bent belangrijk

U krijgt de persoonlijke aandacht die u verdient. Ook al wonen we met meer mensen in huis, we luisteren altijd naar uw persoonlijke wensen en behoeften.

Onze deur staat open

In onze woonzorgcentra staan alle deuren open als dat veilig genoeg is. U gaat en staat waar u wilt. Een vrij leven is een blij leven.

We zijn te gast in uw leven

We zijn te gast in uw leven. Zorg met hart en ziel is zorg met respect en liefdevolle aandacht voor wie u bent en wat u nodig heeft.