Zorgcentrum Parkzicht feestelijk heropend

21 maart 2024

Woensdag was de feestelijke heropening van Parkzicht. Na enkele jaren van aanpassingen, zijn begin dit jaar alle verbouwingen afgerond.
 
Bewoners en hun familie, medewerkers, aannemers en andere betrokkenen waren aanwezig bij de feestelijke heropening. Zorgcentrum Parkzicht is de afgelopen jaren verbouwd tot een ruim, modern en licht zorgcentrum. Zo zijn er o.a. smaakvolle huiskamers gerealiseerd, waar de bewoners kunnen samenkomen. Daarnaast is er een loopbrug gebouwd, wat voor een betere verbinding zorgt in het gebouw.

In het gebouw is veel aandacht voor de beleving van de bewoners. Zo is er o.a. een scheepsbeleefplek. Een echte stuurhut met stuurwiel zijn in de locatie nagebouwd, waardoor schippers het gevoel van het varen opnieuw kunnen beleven. De scheepsbeleefplek is geschonken door Stichting Vrienden van Waardeburgh en gemaakt door een medewerker van de technische dienst van Waardeburgh. Naast de scheepsbeleefplek is o.a. ook de keuken verbouwd, deze is volledig gasloos en er wordt dagelijks vers gekookt.

Manager Integrale Zorg Annelies: “Aan de voorkant van Parkzicht is een beleeftuin gecreëerd, waar bewoners kunnen ontspannen en waar zij zich kunnen inspannen d.m.v. de verschillende apparaten. De gemoedelijke en warme sfeer van Parkzicht maakt dat zowel bewoners als medewerkers zich er snel thuisvoelen.”