Hof van Ammers

Groot-Ammers

Van kleine, knusse woongroepen voor mensen met dementie tot moderne, ruime appartementen voor mensen die thuiszorg ontvangen of nog geen zorg nodig hebben.

Zorg die aansluit bij uw wensen

Hof van Ammers heeft moderne en ruime appartementen en een afdeling Kleinschalig Wonen met 2 huiskamers voor bewoners met dementie. U voelt zich hier snel thuis. 

U heeft de regie

Wilt u uitslapen, samen zijn met andere bewoners in de woonkamer of alleen eten op uw eigen kamer? Als bewoner kiest u zelf hoe uw dag eruit ziet. Een vrij leven is een blij leven.

Samen leven

Met uitzondering van de kleine leefgroepen wonen onze ouderen ‘gespikkeld’. Dat betekent dat mensen met verschillende zorgbehoeften samenwonen onder één dak. Zin in gezellig samenzijn? Inwonende bewoners, mensen die thuiszorg ontvangen en ouderen zonder zorg ontmoeten elkaar in restaurant De Binnenhof.

Wie wonen er?

Hof van Ammers heeft plek voor 38 bewoners, verdeeld over 3 verdiepingen. 

Het gespikkeld wonen geldt voor de afdelingen de Begane grond en de afdelingen op de 1e en 2e verdieping. Er wonen in totaal 26 bewoners in grote 3-kamerappartementen. Hier zijn ook echtparen welkom.

De Hofvijver

De Hofvijver is een kleinschalige, knusse afdeling met 12 bewoners met een vorm van dementie. Over de hele begane grond hebben bewoners bewegingsvrijheid. De deur van afdeling staat open van 10:00 – 17:00 uur.

Afdeling interne

Op de Afdeling interne (begane grond, 1e en 2e etage) wonen mensen met een chronische, lichamelijke ziekte als Parkinson, longproblemen of de gevolgen van een beroerte. Een enkeling heeft een vorm van dementie.

Zelfstandige ouderen en zorg aan huis

Daarnaast zijn er nog 18 appartementen met bewoners die thuiszorg ontvangen of ouderen die geen zorg nodig hebben. 

Vanuit Hof van Ammers leveren we zorg aan huis in Streefkerk, Goudriaan, Groot-Ammers, Nieuwpoort, Langerak en Waal.

Activiteiten

Elke dag worden er activiteiten georganiseerd voor onze bewoners. Zowel individueel als in groepsverband: van muzikale optredens tot leuke spellen en van stoelgym tot creatieve activiteiten.

Bekijk de maandkalender hieronder.

Dit vindt u bij Hof van Ammers

Hof van Ammers is meer dan een plek om te wonen. Het restaurant is ook tegelijkertijd het dorpshuis, waar leuke activiteiten georganiseerd worden, zoals bloemschikken of een zangmiddag. Het is ook mogelijk om een ruimte te huren voor bijvoorbeeld het vieren van een verjaardag. 

Winkelcentrum

Tegenover ligt het gezellige winkelcentrum Oranjeplein. Voor een boodschapje hoeft u alleen de straat over te steken. 

restaurant icoon

Restaurant De Binnenhof

Kom een kop koffie drinken of een hapje eten bij het gastvrije Restaurant De Binnenhof. U bent dagelijks van harte welkom van 8.30 – 17.00.

Bibliotheek

Houdt u van lezen? Dan hoeft u voor een nieuw boek de deur niet uit. Behalve zondag is de bibliotheek iedere dag een paar uur geopend.

welzijn icoon

Cliëntenraad

De Cliëntenraad Hof van Ammers komt op voor de belangen van de ouderen in dit zorgcentrum en ook van de cliënten die vanuit Groot-Ammers zorg aan huis krijgen.

 

welzijn icoon

Vrienden van

Zorg voor ouderen bestaat natuurlijk uit meer dan alleen praktische- en verpleegkundige zorg. Het gaat ook om samen leuke dingen doen, fijne contacten, genieten van muziek en bewegen. De vrienden van helpt mee om dat mogelijk te maken.

Welkom voor een

rondleiding

Benieuwd naar de sfeer en faciliteiten van dit zorgcentrum? U bent welkom een kijkje te komen nemen. Maak een afspraak voor een rondleiding.

U bent belangrijk

U krijgt de persoonlijke aandacht die u verdient. Ook al wonen we met meer mensen in huis, we luisteren altijd naar uw persoonlijke wensen en behoeften.

Onze deur staat open

In onze woonzorgcentra staan alle deuren open als dat veilig genoeg is. U gaat en staat waar u wilt. Een vrij leven is een blij leven.

We zijn te gast in uw leven

We zijn te gast in uw leven. Zorg met hart en ziel is zorg met respect en liefdevolle aandacht voor wie u bent en wat u nodig heeft.