Kort verblijf

Logeren en herstellen

Soms lukt het even niet om thuis te wonen. Bijvoorbeeld wanneer u moet herstellen van een ziekenhuisopname of ziekte en veel zorg nodig heeft. Of wanneer het u thuis tijdelijk aan mantelzorg ontbreekt. Waardeburgh biedt de zorg die u nodig heeft; u bent welkom voor een kort verblijf.

In zorgcentrum Parkzicht beschikken we over enkele appartementen die beschikbaar zijn voor mensen die in aanmerking komen voor een kort verblijf met verzorging en verpleging. De aanleiding kan verschillend zijn:

  • door ziekte of na een ziekenhuisopname is thuiswonen even geen optie;
  • u moet herstellen na een operatieve ingreep of ziekte;
  • het ontbreekt u tijdelijk aan mantelzorg of het is noodzakelijk de mantelzorger te ontlasten.

Terwijl u bij Waardeburgh verblijft, werken onze specialisten met u aan uw herstel en zelfredzaamheid. Zodat u na niet al te lange tijd weer thuis kunt wonen, als het nodig is met zorg of ondersteuning thuis.

Indicatie


Voor het eerstelijnsverblijf heeft u een indicatie nodig. Uw (huis)arts stelt deze indicatie vast.

Kosten


Het kortdurend eerstelijnsverblijf wordt vergoed vanuit de Zorgverzekeringswet. U betaalt geen bijdrage, maar uw eigen risico wordt wel aangesproken.

Als u tijdelijk wilt logeren vanwege het ontbreken of het ontlasten van de mantelzorger dan is het soms mogelijk om dit vanuit de gemeente bekostigd te krijgen. Raadpleeg daarvoor uw gemeente.  Indien dit niet door de gemeente wordt bekostigd, dan komen de kosten voor uw eigen rekening.
Tijdelijk logeren is alleen mogelijk in de maanden juni, juli en augustus.

Na een ziekenhuisopname


Waardeburgh werkt samen met het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en met het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Na ontslag uit het ziekenhuis kunt u doorstromen naar een kortdurend verblijf in zorgcentrum Parkzicht. Ook vanuit andere ziekenhuizen kan dit geregeld worden. U dient dan bij uw ontslag aan te geven dat u tijdelijk in zorgcentrum Parkzicht wilt verblijven. Het ziekenhuis kan dan bij ons informeren naar de mogelijkheden.

Waardeburgh is aangesloten bij het RCP (regionaal coördinatiepunt ELV) voor de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland