Wonen in een aanleunwoning

Veilig zelfstandig wonen

In een aanleunwoning van Waardeburgh kunt op een prettige en veilige manier zelfstandig blijven wonen, met een steuntje in de rug. U ontvangt verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding op maat. Er houdt altijd iemand een oogje in het zeil. Ook dát noemen wij waardevolle zorg.

Waardeburgh is verantwoordelijk voor de verhuur/wachtlijstbeheer van de volgende aanleunwoningen:
  • Dijkzicht (aanleunwoning Overslydrecht)
  • Kievit (aanleunwoning Parkzicht)
  • Ibis  (aanleunwoning Parkzicht)

Deze aanleunwoningen zijn ook geschikt voor echtparen waarvan één van beiden zorg nodig heeft; u kunt hier bij elkaar blijven wonen. De woning kunt u naar eigen smaak en met uw vertrouwde meubels, geliefde schilderijen en snuisterijen inrichten. Zodat u zich helemaal thuisvoelt!

De aanleunwoningen aan de Ibis zijn eigendom van Tablis Wonen. De verhuur wordt door Tablis wonen geregeld en de wachtlijstbeheer door Waardeburgh. Om op de wachtlijst van de Ibis te komen moet u zich ook inschrijven bij woonkeus.nl.

Alle faciliteiten van Parkzicht en Overslydrecht


Wanneer u in de aanleunwoning woont, kunt u gebruikmaken van de faciliteiten en diensten van het naastgelegen zorgcentrum Parkzicht of zorgcentrum Overslydrecht. U kunt gebruik maken van de volgende diensten:
eten in restaurant of uw maaltijd in uw woning ontvangen
gebruik maken van de wasservice (wassen linnengoed en persoonsgebonden kleding)
boodschappen doen in de winkel (alleen in Parkzicht)
gebruik maken van de kapsalon
gebruik maken van de schoonheidssalon/pedicure  (alleen in Parkzicht)
deelnemen aan de activiteiten die er georganiseerd worden.

Woningtoewijzing


De aanleunwoningen worden toegewezen aan mensen met de grootste zorgbehoefte. Dit kan zijn bij een lichte zorgvraag met alleen huishoudelijke ondersteuning, maar ook als u 24 uur per dag zorg nodig heeft. Als u 24 uur per dag zorg nodig heeft, dan komt u volgens de Wet langdurige zorg (Wlz) in aanmerking voor een indicatie ‘Zorg met verblijf’. U kunt dan kiezen voor een woonzorgcentrum, maar ook voor het wonen in een aanleunwoning met een Volledig Pakket Thuis (VPT) of een Modulair pakket Thuis (MPT). Het VPT of MPT omvat bijna alle zorg die u met uw indicatie ook in een woonzorgcentrum zou krijgen, maar dan in een van de aanleunwoningen. Heeft u een hoog inkomen? Dan is een VPT erg interessant voor u in verband met de lage eigen bijdrage aan het CAK. Op de website van het CAK leest u meer informatie.

Meer informatie?


Wilt u meer informatie over onze aanleunwoningen of wilt u zich inschrijven voor de wachtlijst van één van de aanleunwoningen? Neemt u dan contact op met onze woonzorgconsulenten via de gratis Seniorenzorglijn (0800) 456 0 456 of vul het contactformulier in.

Contactformulier

* = Verplicht veld

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland