Muziektherapie

Wat is muziektherapie?


Muziektherapie = een probleem behandelen, waarbij muziek als middel wordt ingezet. Denk aan moeiten op het gebied van: emoties uiten, soepel bewegen, de juiste woorden vinden, of onbegrepen gedrag. Muziek kan een positieve invloed hebben op het psychisch en lichamelijk welbevinden van de cliënt.

Muziektherapie = non verbaal en daardoor laagdrempelig. Wanneer praten moeilijk gaat, kan je nog wel muziek maken, of luisteren. En als je emoties op slot zitten, kan muziek ze weer laten stromen. De structuur die in muziek zit, kan je helpen makkelijker te bewegen. En in de sociale omgang kunnen instrumentatie en samen zingen wonderen doen.

Voor wie is muziektherapie?


Muziektherapie = voor bewoners van Kleinschalig Wonen en Interne zorg (met een ZZP van 5 of hoger). Verwerken verlieservaringen, verbeteren motoriek, stimuleren verbaal contact en verminderen van angsten, zijn voorbeelden van behandeldoelen. De behandeling is effectief geweest, als er merkbaar verschil wordt ervaren op het aangegeven probleemgebied.

Muziektherapie = samen muziek maken, zingen, of muziek luisteren. Als je helemaal niets met muziek hebt: je luistert nooit muziek, je vindt muziek maar herrie, of muziek irriteert je gewoon, dan is de kans heel groot, dat muziektherapie niet de aangewezen behandelvorm is voor jouw geconstateerde probleem.

Hoe kan ik muziektherapie aanvragen?


Muziektherapie = een behandelvorm, die je alleen kan krijgen via een verwijzing. De specialist ouderen geneeskunde, psycholoog en de Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (Evv-er) zijn de verwijzers binnen Waardeburgh. De Evv-er en de muziektherapeut hebben nauw contact met elkaar, over starten en afronden van een behandeling.

Muziektherapie is beschikbaar in de locatie's; Emma, Graafzicht, Meesplein, Hof van Ammers en Open Vensters.

We staan u graag te woord

Bonkelaarplein 12
3363 EL Sliedrecht
Onze cliënten geven
Stichting Waardeburgh:
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
8.2

Stichting Waardeburgh is 119 keer gewaardeerd op ZorgkaartNederland en heeft een gemiddeld cijfer van 8.2.

Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

zorgkaart nederland